Aktualitātes
11.03.2019

Foto: Kirils Serebreņņikovs iestudē operu, būdams mājas arestā

Komentē
0

Svētdien, 10. martā, Hamburgas operā pirmizrādi piedzīvoja Kirila Serebreņņikova iestudētā Džuzepes Verdi opera "Nabuko", kuras tapšanu režisors vadīja, atrodoties mājas arestā Maskavā, vēsta ziņu aģentūra "LETA".

Teātra un kino režisors, kā arī Maskavas Gogoļa centra vadītājs mājas arestā atrodas kopš 2017. gada augusta, pēc tam kad tika apsūdzēts par 133 miljonu rubļu jeb 1,78 miljonu eiro piesavināšanos, kas no valsts līdzekļiem piešķirti vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem. Tiek plaši uzskatīts, ka apsūdzības ir politiski motivētas un safabricētas, lai sodītu Serebreņņikovu par Krievijas valdošās varas un tās īstenotās politikas kritiku.

Savu jaunāko iestudējumu Kirils Serebreņņikovs režisējis ar videoierakstu starpniecību. Izrādes darbība risinās mūsdienās, un tajā piedalās īsti bēgļi, kā arī redzamas Sīrijas bēgļu fotogrāfijas. Nabuko atainots kā tirāns, kura sauklis ir "Asīrija vispirms", bet viņa partijas nosaukums ir "Vienotā Asīrija", kas ir acīmredzami mājieni ASV prezidenta Donalda Trampa, Putina un viņa partijas "Vienotā Krievija" virzienā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!