Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
08.10.2020

Foto: Jaunieši piketā prasa visu ģimeņu vienlīdzību

Komentē
0

8. oktobra rītā pie Saeimas notika vairāku jauniešu organizāciju rīkots pikets visu ģimeņu tiesiskās aizsardzības atbalstam. Sanākušie atgādināja, ka vienlīdzība likuma priekšā pieder pie pamata cilvēktiesībām, kā arī kritizēja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmumu noraidīt iniciatīvu par viendzimuma partneru reģistrēšanu, ko portālā "ManaBalss.lv" parakstīja vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Uz piketa dalībnieku plakātiem bija lasāmi tādi saukļi kā "Cilvēktiesības nav viedokļa jautājums", "Sabiedrība ir gatava", "Mīlestība ir kristīgā vērtība", "Valsts nevar aizliegt mīlēt" un citi. Vairāk nekā 100 piketa dalībniekus uzrunāja gan rīkotāji, gan politiķi un aktīvisti, savukārt brīvā mikrofona laikā vārds tika dots jebkuram piketa dalībniekam. Piketā sanākušie vienojās arī vairākās dziesmām, piemēram, "Queen" hītā "Bohemian Rhapsody".

"Mēs nevienu neapdraudam un nevienam negribam neko atņemt," savā uzrunā teica Saeimas deputāte Marija Golubeva. "Mēs gribam, lai visas ģimenes Latvijā bauda likuma aizsardzību – arī viendzimuma pāri, bet ne tikai. Mēs esam par visām ģimenēm un cilvēkiem, kas mīl un rūpējas viens par otru. Un man ir labas ziņas – šajā Saeimas namā es neredzu naidu, bet diemžēl redzu vienaldzību. Jums ir spēks pārvarēt vienaldzību un panākt vienlīdzību." Noslēgumā Golubeva aicināja turpināt rīkot piketus līdz visu ģimeņu vienlīdzība likuma priekšā tiks panākta.

"Mēs, LGBT kopienas pārstāvji, neesam ne citplanētieši, ne ideoloģija, mēs esam tieši tādi paši cilvēki kā visi pārējie," teica viena no piketa rīkotājām, jauniešu organizācijas "Protests" vadītāja Selma Levrence. "Mūsu ikdiena ir tāda pati kā visu citu cilvēku, mēs strādājam turpat, kur citi cilvēki – daži "Maximā" vai "Rimi", citi bankā, skolā, slimnīcā vai Saeimā. Mēs vēlamies tās pašas lietas, ko visi citi cilvēki – mīlestību, laimi un drošības sajūtu. Taču šīs lietas mums ir liegtas. Un nē, to visu nevar nokārtot pie notāra. Ja varētu, es apsolu, ka mēs te šorīt nestāvētu."

Jau ziņots, ka nākamajā dienā pēc Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas balsojuma kustība "Dzīvesbiedri" platformā "ManaBalss.lv" iesniedza jaunu iniciatīvu, ko rekordīsā laikā – nepilnā nedēļā – jau parakstījuši vairāk nekā 10 000 cilvēku. Tagad jaunā iniciatīva tiks iesniegta Saeimā, kur par tās tālāku virzību atkal balsos Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija.

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!