Akua Naru. Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
28.07.2018

Foto: Daugavgrīvas cietoksnī sākas festivāls "Komēta"

Komentē
0

Piektdien, 27. jūlijā, Daugavgrīvas cietoksnī sākās kosmiskais festivāls "Komēta", kas trīs dienu laikā cietokšņa viesiem piedāvās vairāk nekā 130 pasākumu - lekcijas, darbnīcas, laikmetīgā cirka performances, izstādes, kino un pasaules mūzikas koncertus.

Šogad par Komētas tēmu izvēlēta līdzdalība, tāpēc programma uzmanību vērš uz mākslas un kultūras procesiem, kas veicina sadarbību, pašorganizāciju un jaunu iniciatīvu veidošanos. Tāpat "Komēta" turpina attīstīt ideju par ilgtspējīgu un atbildīgu festivālu - apmeklētājiem pieejama veģetāra un vegāna virtuve, dzeramais ūdens, kā arī, lai mudinātu piekopt zero waste principus atpūtā, apmeklētājiem atvērta "Trauku bibliotēka" ar vairākkārt lietojamiem traukiem un galda piederumiem.

Festivālā darbojas vairākas skatuves, piemēram, "Komētas Akadēmija" ir vieta domu eksperimentiem, dzīvām diskusijām un būtisku jautājumu uzdošanai dažādās lekcijās un darbnīcās, "Aware House" aicina dejot elektroniskās mūzikas ritmos, savukārt "Pachamama Tribe ciemats" veltīts organiski-elektroniskai pasaules mūzikai, kā arī senām, rituāli dziednieciskas praksēm un citas aktivitātēm, piemēram, jogai, ekstāzes dejām, masāžai, kakao rituāliem, acteku tabakas rituālam un "Pachamama pagamentos" aplim. Ar pilnu programmu iespējams iepazīties šeit.

Pirmajā festivāla dienā ar spoken words performanci uzstājās britu dzejnieks Gabriels Akamo, savukārt pazīstamā afroamerikāņu dziedātāja Akua Naru sniedza gan koncertu, gan "Komētas Akadēmijā" vērsa uzmanību uz Black Lives Matter kustības pirmsākumiem un ietekmi. Tāpat ar koncertiem uzstājās grupas "Spāre", "Sturle Dagsland" un "Nikto", savukārt "Pachamama Tribe" skatuvē varēja vērot cirka performanci. Visas dienas garumā apmeklētāji varēja klausīties dīdžeju setus un vērot kinoprogrammu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!