Kino
10.10.2019

Foto: brāļi Ābeles uzņem psihedēlisku filmu par māksliniekiem

Komentē
0

Liepājā, Rīgā un Jūrmalā sākusies brāļu Ābeļu pilnmetrāžas spēlfilmas "Nemierīgie prāti" uzņemšana. Pirmajā filmēšanas posmā darbība notiek gan Karostas cietoksnī, gan "Liepājas dzintarā", boksa klubā, industriālā rūpnīcā, izšķaidītā kazino un cara laiku kuģu remontdarbnīcā.

Filma "Nemierīgie prāti", kuru veidotāji nodēvējuši par "psihedēlisku drāmu ar melnās komēdijas elementiem", ir stāsts par diviem brāļiem, māksliniekiem, kuru attiecības un dzīves ritms eskalējas laikā, kad brāļi veido darbus savai laikmetīgās mākslas personālizstādei. Brāļu bohēmiskais dzīvesveids un mākslinieciskās provokācijas ierauj varoņus notikumu virpulī, starp kuriem ir cietums, psihoneiroloģiskā slimnīca un ciemošanās pie sāmu šamaņiem, procesā zaudējot robežas starp normalitāti un vājprātu. Visbeidzot, lai viņu māksla tiktu pamanīta pasaulē, brāļiem rodas plāns par "mākslas teroraktu".

Brāļu lomās varēs redzēt Tomu Auniņu un Mārci Lāci, citās lomās: Dārta Daneviča, Juris Žagars, Daniela Vētra un citi. Pēc Latvijas filmēšanas posma nobeiguma "Nemierīgo prātu" radošā komanda dosies ekspedīcijā uz Norvēģiju, lai uzņemtu ainas, kurās filmas varoņi tiekas ar sāmu šamaņiem.

Kā teikts paziņojumā presei, filmas stāsts ir daļēji balstīts pašu autoru — režisoru Laura un Raita Ābeļu, kā arī operatora Mārča Ābeles — un viņu tuvinieku pieredzē. "Filma pēta robežu, kur ikdienā mēs novelkam līniju — kas ir normāls un kas vairs nav. Laikmetīgā māksla, bipolārie traucējumi, psihedēliskās pieredzes un pārdomas par laiku, kurā dzīvojam, filmā ir sapinušās vienā trakā kamolā, kurš draud eksplodēt," raksta filmas veidotāji.

Iepriekš brāļi Ābeles veidojuši pasaules kinofestivālos izskanējušo īsfilmu "Kastrāts kuilis" (2014, "Grand Prix" Tamperes starptautiskajā kinofestivālā, kvalifikācija ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvai), īsmetrāžas dokumentālo filmu "Kurši" ("Lielais Kristaps" par labāko īsmetrāžas dokumentālo filmu), kā arī Nacionālā Kino centra Simtgades programmas pilnmetrāžas dokumentālo filmu ar spēlfilmas elementiem "Baltu ciltis. Eiropas pēdējie pagāni" (2018, 25 000 skatītāju Latvijas kinoteātros). Ikdienā brāļi vada studiju "Tritone Studio", kuras nesenais kopdarbs ar Norvēģijas studiju "Bivrost film" ieguva prestižo "Emmy" balvu sociālās reklāmas kategorijā.

Filmas pirmizrāde gaidāma 2020. gada nogalē.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!