Aktualitātes
24.05.2019

Foto: Berlīnē top cilvēka mirstīgumam veltīta Neiburgas, Eglīša un Novika izstāde

Komentē
0

24. maijā Latvijas vēstniecība Vācijā rīko mākslinieku Katrīnas Neiburgas, Andra Eglīša un Jāņa Novika izstādes atklāšanu vienā no galvaspilsētas monumentālākajām mākslas vietām – Berlīnes klostera drupās slavenā televīzijas torņa pakājē, informē Latvijas vēstniecības Vācijā pārstāvji.

Izstāde "Playground – for accepting your mortality" ("Rotaļlaukums sava mirstīguma pieņemšanai") veidota no vairākām vērienīgām instalācijām, kuras apspēlē mūsdienās tik aktuālos tematus kā tiekšanos pēc mūžīgās jaunības un ideālās dzīves jeb Paradīzes zemes virsū. Mākslinieki izstādi veidojuši kā alķīmiķu ideju dārzu ar futūristiskām mūžīgās jaunības kapsulām, irstošām kūdras skulptūrām, palēninātu karuseli un citiem elementiem.

Izstādi ar uzrunu atklās Latvijas vēstniece Vācijā Inga Skujiņa, kā arī izstādes kuratores Dr. Ute Millere-Tišlere (Ute Müller-Tischler) un Solveja Helvega Ovesena (Solvej Helweg Ovesen).

Atklāšanā ar performanci uzstāsies latviešu multidisciplinārais vizuālais mākslinieks Linards Kulless ar grupu. Izstāde Berlīnes klostera drupās (Klosterruine Berlin) būs apskatāma līdz pat 2019. gada septembra beigām. Šajā laikā tur paredzēta plaša tematiski saistītu pasākumu programma starptautisku mākslinieku izpildījumā, kas ietvers avangardistiskas elektroniskās mūzikas performances, kā arī operas, teātra un deju uzvedumus.

Projektu īsteno Berlīnes Centra rajona pašvaldība (Bezirksamt Berlin-Mitte) un Berlīnes mākslas galeriju apvienība "Kommunale Galerien Berlin". Projektu atbalsta Vācijas valsts Kultūras ministrija. Izstādes atklāšana ir viena no Latvijas valsts simtgades svinību starptautiskās programmas norisēm Vācijā. Latvijas valsts simtgades svinības notiek laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!