Foto: Norberts Tukajs
 
Aktualitātes
10.09.2020

Foto: Ar Kūnsa, Abramovičas un citu ievērojamu mākslinieku darbiem durvis ver "Zuzeum"

Komentē
0

10. septembrī ar izstādi "Mēs dzīvosim. Mūsdienu māksla Zuzānu kolekcijā" durvis ver "Zuzeum", jauns mākslas centrs Rīgā un Zuzānu kolekcijas mājvieta.

Mākslas telpas "Zuzeum" projektu 2017. gadā uzsāka mākslas kolekcionāri un mecenāti Dina un Jānis Zuzāni, kam pieder skaitliski lielākā privātā Latvijas mākslas kolekcija pasaulē. Pēc 2020. gada pirmajā pusē notikušās pārveides "Zuzeum" kļuvis par patstāvīgu izstāžu centru ar divām izstāžu zālēm 1100 kvadrātmetru platībā, skulptūru dārzu, kafejnīcu un jumta terasi. Mākslas telpa atrodas Lāčplēša ielā 101, ēkā, kas savulaik celta kā korķa fabrika. "Zuzeum" izstāžu programmu papildinās ekskursijas, lekcijas, meditācija, kino un DJ vakari.

Mākslas telpa durvis ver ar izstādi "Mēs dzīvosim", kas sniedz ieskatu Zuzānu kolekcijas jaunieguvumos un piedāvā apmeklētājiem starptautisku mākslas pieredzi Rīgā.

Visi izstādē apskatāmie darbi tapuši pēc 2000. gada, un to autori ir 43 mākslinieki ar dažādu izcelsmi un pieredzi no Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Vācijas, Francijas, Lielbritānijas, Kamerūnas, Dienvidāfrikas, Indijas, Meksikas un ASV – Džefs Kūnss, Marina Abramoviča, Rašids Džonsons, Sindija Šērmena un citi.

"Izstādē ir redzami lielformāta mākslas darbi – gleznas, skulptūras un dekoratīvā māksla – par mūsdienu cilvēkam un sabiedrībai svarīgām tēmām: identitāte, tehnoloģijas, citplanētieši, viltus ziņas, robežu pārvarēšana, daba, saknes, eskeipisms, nāve, vientulība, pašizziņa, cerība, izglābšanās," raksta atvēršanas izstādes kuratore Ieva Zībārte.

"Zuzeum" izstādēs bērniem un jauniešiem līdz 18 gadiem ieeja bez maksas.

 

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!