Aktualitātes
06.08.2019

Foto: Ar izrādēm autobusā, pagalmos un uz mājas sienas aizvadīts Valmieras teātra festivāls

Komentē
0

Ar devīzi "Dzīvā pilsēta" no 2. līdz 4. augustam norisinājās nu jau ceturtais Valmieras vasaras teātra festivāls, aicinot festivāla viesus uz neparastām vietām pilsētvidē, kas uz šo nedēļas nogali kļuva par īslaicīgām skatuvēm un pulcēja ap 6500 skatītāju.

Festivāla programmā tika iekļautas deviņas izrādes, septiņas no tām pirmizrādes. Izrādi braucošā autobusā "Unwanted" iestudēja režisore no Austrālijas Džesika Vilsone ( Jessica Wilson), aktualizējot, kā bērni un pieaugušie redz to, kas ir nevēlams, savukārt kustību teātris "United dancers of Zuga" no Igaunijas kopā ar Valmieras teātra aktieriem iestudēja izrādi par noteikumiem "Tools To Rule", kas caur kustībām aicināja bērnus ieklausīties.

Daži no režisoriem festivālā piedalījās pirmoreiz – Liene Grava iestudēja kustību izrādi "pus Otrs" – dinamisku stāstu par diviem dvīņiem, kuri visas lietas darījuši kopā līdz dienai, kad vienam no viņiem rodas jautājums "kas es esmu?", savukārt Toms Treinis kopā ar savu radošo komandu radīja garāžas izmēra izrādi "Pagalms atdzīvojas" – stāstu par to, kā pagalmā dzīvojošo draugu satikšanās pārtapa neparastā piedzīvojumā, jo lietas pēkšņi sāka atdzīvoties.

Lielākais (gan teritorijas, gan izrādes dalībnieku skaita ziņā) bija Paulas Pļavnieces iestudētais zinātniskās īstenības piedzīvojums – "STACIJA Nezinkaskuriens". Izrāde aicināja ielūkoties īpašā slepeno aģentu misijā. Festivāla līdzdarbojas arī divi teātra trupas "Kvadrifrons" režisori. Reinis Boters izrādē "B_Ž_S" aicināja uz krāšņu tikšanos ar šausmīgiem elementiem, bet Klāvs Mellis izrādē "Mūžīgā izlaušanās" jauniešus aicināja aizdomāties par tādiem terminiem kā garlaicība un stulbums. Festivālā tika izrādīta arī jauno horeogrāfu īsformātu darbu sērija "Ārējais klimats/Iekšējais laiks" un LKA Dramatiskā teātra aktiera mākslas 4. kursa studentu iestudējums Roberta Askinsa melnajai komēdijai "Nelabā roka".

Papildu izrādēm norisinājās festivāla paralēlā programma. Sestdien notika Latvijas Laikmetīgās mākslas centra mākslinieku meistardarbnīcas un mākslinieku stāsti, visas festivāla dienas tika noslēgtas ar RIGA IFF brīvdabas kino vakariem, bet visu festivāla laiku darbojās arī īpaša pop-up radio studija, kur Dainis Kreilis ar saviem sarunu biedriem aktualizēja nozarei un festivāla tematikai svarīgus tematus. Festivāla centrā Vecpuišu parkā festivālam par godu RISEBA rīkotās vasaras skolas "FestivaL’and" 2.0 dalībnieki bija radījuši satriecošos daudzfunkcionālus pilsētvides objektus – atrakcijas bērniem.

Festivālu rīko Valmieras teātris sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!