Foto: Anna Andersone
 
Aktualitātes
20.08.2019

Foto: Susējā aizvadīta septītā "Satori" autoru radošā nometne

Komentē
0

Ar lasījumiem 25. augustā rezidenču centrā "Susēja" izskanēja šīgada "Satori" autoru nometne, kur tās dalībnieki sešu dienu garumā noslīpēja rakstīšanas un atdzejas prasmes pieredzējušu literātu vadībā.

Kā katru gadu nometnei bija dota vienojošā tēma – šoreiz "paģiras": par ierosmes avotu tai kļuva nesenās Latvijas simtgades svinības. Nometnes tēmu dažādi interpretēja un apspēlēja 27 literāti, starp kuriem bija gan "Satori" pastāvīgie autori, gan autori no Zemgales reģiona. Nometnes dalībnieki strādāja trīs meistarklasēs – atdzejas pie Kārļa Vērdiņa, prozas pie Ingas Žoludes un publicistikas pie Paula Bankovska, radot ar tēmu saistītus jaundarbus un tulkojumus. Atdzejas meistardarbnīcas dalībnieki domāja par anakreontisko dzeju un latviski pārnesa Pjēra Luisa "Bilitis dziesmas", prozas meistardarbnīcā tapa stāsti, ko vieno kapusvētku tēma, savukārt publicisti savos rakstos reflektēja par publiskā un personīgā kauna daudzveidīgajām izpausmēm. Tāpat nometnes dalībnieki varēja piedalīties Agneses Krivades vadītajās nodarbībās, kur iepazina dažādu maņu un kustību pielietojuma iespējas radošajā procesā, kā arī uzlaboja savas uzstāšanās prasmes publiskās runas meistarklasē, ko vadīja aktrise Guna Zariņa.

Nometnē tapušie darbi būs lasāmi "Satori" grāmatžurnālā Nr. 4, kas ar tēmu "Paģiras" iznāks gada nogalē, kā arī klausāmi lasījumos Rīgā. To norises datums un vieta tiks izziņoti drīzumā.

Šīgada nometne norisinājās mājīgajā rezidenču centrā "Susēja", kas plašāk pazīstams kā vieta, kur norisinās alternatīvais kamermūzikas festivāls "Sansusī". Par mūsu uzņemšanu pateicamies Armandam Siliņam un viņa mammai Lolitai personīgi.

Nometni organizēja biedrība "Ascendum", un tās norisi finansiāli atbalstīja Kurzemes plānošanas reģiona Kurzemes kultūras programma.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!