Lielpinks
pirms 6 gadiem
No dotajiem dzejoļiem pirmais man trāpija. Paldies autoram, visus vēl neesmu izlasījis...

Edvards Kuks
pirms 6 gadiem
Piesieties ir viegli. Daži patika, daži ne. Pirmais visvairāk, priekšpēdējais vismazāk.

Dead Bull
pirms 6 gadiem
fizikas likumi ir vienkārši
piemēram pirmais ņūtona likums
katrs ķermenis paliek mierā līdz
tam pieliktie spēki to neizmaina

Nav nemaz tie likumi tik vienkārši – precīzāk sakot, šķietami vienkārši, bet ir fundamentālas nianses. Pirmais Ņūtona likums saka, ka ķermenis saglabā miera vai vienmērīgas taisnvirziena kustības stāvokli, ja dzejnieka vārdiem "pieliktie spēki to neizmaina", turklāt tas attiecas tikai uz t.s. inerciālām atskaites sistēmām.

Vairākus gadu tūkstošu uzskatīja, ka jebkāda kustība ir kādas nemitīgas iedarbības rezultāts. Tā arī mūsdienās, kad fizikas pamatu izpratne vairs nav izglītota cilvēka domāšanas īpašība, šķiet daudziem: galu galā, lai brauktu ar nemainīgu ātrumu, visu laiku nepieciešama dzinēja darbība, vai ne?

Labi, bet tagad par galveno. Piesieties dzejai, pareizrakstībai un pareizrakstībai dzejā nav labais tonis, tomēr nevaru nepadalīties ar pārdomām – ko domāt par laikmetu, kurā kultūrļaudis TV raksta ar lielajiem, bet Ņūtona vārdu ar mazo sākumburtu?
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!