Publicitātes attēla autore: Spāre Vītola
 
Aktualitātes
08.03.2021

Filozofijas žurnāls "Tvērums" piesaka nākamā numura tēmu un ievieš "krīzes tālruni"

Komentē
0

Jaunais filozofijas žurnāls "Tvērums", kuru izveidojuši astoņi filozofijas studijās satikušies domubiedri un viena jaunā māksliniece, debiju piedzīvoja 26. februārī ar izdevumu, kurā apkopoti dažādi jauno filozofu raksti par tēmu "Estētika". Tagad žurnāls izziņojis vasaras numura tēmu un ieviesis "krīzes tālruni".

Kā raksta žurnāla veidotāji, tā mērķis ir plašākai publikai pieejamākā veidā parādīt, ar ko šobrīd nodarbojas mūsdienu jaunieši filozofijā un, vispārīgāk, humanitārajās zinātnēs. Žurnālu veido Toms Babincevs, Rūdis Bebrišs, Rinalds Onckulis, Sofija Kozlova, Patrīcija Kuzmina, Jānis Gaņģis, Elīna Vendija Rībena un Emīls Zavelis, kā arī māksliniece Adelīna Kalniņa.

Žurnāla pirmais numurs veltīts estētikai. "Lasītājs tiek iepazīstināts ar ASCII mākslas pamatprincipiem, var meklēt ironijas definīciju post-ironijas laikmetā, pievērsties mūsdienu specifiskajā situācijā aktuālajam jautājumam par vizuālās mākslas nonākšanu attālinātā režīmā un potenciālajiem draudiem saistībā ar to, kā arī vaicāt, vai mākslu vispār var definēt. Tāpat lasītājs varēs meklēt atbildes uz jautājumiem, kas aizskāruši vai ikkatru – kas ir tik saistošs idealizētajā rakstnieka identitātē? Ko patiesībā nozīmē izglītoties? Kāpēc mums kaut kādas lietas vienkārši patīk? Un kas īsti ir biohakings un kādas ir tā attiecības ar patērniecību un radošumu?" pirmo numuru raksturo izdevēji.

Kā uzsver žurnāla veidotāji, viens no tā mērķiem ir sniegt platformu filozofijas entuziastiem, kuriem iepriekš nav bijis nozīmīgu filozofisku tekstu publikāciju. Savā nākamajā numurā žurnāla veidotāji plāno iekļaut arī citu jauno autoru rakstus. Nākamā – vasaras numura – tēma ir "Izmisums", un līdz 4. aprīlim visi interesenti ir aicināti iesūtīt savus tekstus, kuri iekļaujas dotajā tēmā. Teksta vēlamais apjoms ir 3–6 lappuses / 7000–14 000 rakstuzīmes. Raksti jāsūta uz e-pastu [email protected].

Apzinoties atsevišķu pirmā numura tekstu sarežgītības līmeni un vēloties izveidot tiltu starp pirmo tēmu un otro, žurnāla veidotāji ir izveidojuši krīzes tālruni – 20540225, uz kuru zvanot konkrētos laikos būs iespējams sarunāties ar rakstu autoriem, lai uzdotu sasāpējušos jautājumus par grūti saprotamām vietām tekstā vai arī lai izteiktu savu viedokli un pārdomas par to. Vairāk par krīzes tālruni var uzzināt šeit.

Tāpat drīzumā gaidāmi arī autorvakari, kurā rakstu autori veiks savu darbu fragmentu lasījumus, kā arī atbildēs uz lasītāju jautājumiem. Lasītāji tiek aicināti savus jautājumus iesūtīt arī uz žurnāla e-pastu – [email protected].

Žurnālu iespējams iegādāties biedrības mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!