Aktualitātes
05.07.2021

Filozofijas žurnāls "Tvērums" meklē jaunos autorus

Komentē
0

Deviņu filosofijas studentu un vienas mākslinieces kopīgi veidotais filozofijas žurnāls "Tvērums", kas savu debiju piedzīvoja februāra nogalē, izsludina konkursu izdevuma 3. numuram par tēmu "Identitāte". Jaunie autori, interesenti un filozofijas entuziasti aicināti iesūtīt savus tekstus līdz 5. augustam.

Žurnāls "Tvērums" jau divus gadalaikus ievadījis ar daudzpusīgu skatījumu loku par divām plašām, taču atšķirīgām tēmām – pavasarīgo "Estētiku" un vasaras "Izmisumu". "Estētikas" numurā citu tēmu starpā tika apskatīti jautājumi par mākslu, tās attiecībām ar valodu, par indivīda mijiedarbību ar apkārtējo pasauli. Turpretī 12. jūnijā iznākušajā "Izmisuma" 2. numurā jaunie filozofi reflektēja gan par pandēmijas laikā izjusto izmisumu, gan par citām tā izpausmes formām mākslā, sociālajā vidē un personīgajā dzīvē. Nākamajā "Tvēruma" numurā, kas pie lasītājiem nonāks rudenī, tiks tverta tēma "Identitāte".

Vasaras numurā līdz ar žurnāla veidotājiem publicējās arī vairāki jaunie autori, kuri savu vietu tajā ieguva iepriekšējā konkursa atlases rezultātā. Tā kā sadarbība bijusi iepriecinoša un aizraujoša, "Tvēruma" veidotāji nolēma konkursu atkārtot.

"Jebkura saruna par lietām, vienalga – rakstīta vai runāta –, paredz šo lietu definēšanu un identifikāciju, tāpēc jāsāk ar jautājumu, kas tas ir," pauž žurnāla veidotāji. "Ko nozīmē identitāte un ko tā sevī ietver? Nav runa tikai par dzimuma, seksuālo, nacionālo vai kulturālo identitāti. Varbūt esi nonācis pie jautājuma par dzīvnieku, lietu vai konceptu identitāti? Vai tu esi tas, ko Tu ēd? Un, ja Tu ēd ābolu, vai ābols ir Tu, un visi āboli un visi, kas ēd ābolus, ir Tu?"

Žurnāls "Tvērums" radies ar mērķi dot platformu jaunajiem rakstniekiem-filozofiem, kā arī popularizēt filozofisko domu Latvijā. "Tvēruma" filozofisko saturu papildina mākslinieces Adelīnas Kalniņas veidotais estētiskais noformējums.

Jaunie autori, interesenti, filozofijas entuziasti aicināti iesūtīt savus tekstus par "Identitāti" līdz 5. augustam uz "Tvēruma" redakcijas e-pastu [email protected]. Konkursa izvērtēšanā vērā tiks ņemta raksta atbilstība tēmai, prasme argumentatīvi pamatot savu pozīciju, kā arī prasme valodiski labskanīgi izteikties. Vēlamais teksta apjoms – 8000 līdz 16000 rakstu zīmes (ieskaitot atstarpes).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!