Aktualitātes
21.09.2019

Filma "Laika tilti" saņem Lietuvas Kultūras ministrijas balvu

Komentē
0

Lietuvas Kultūras ministrija nodibinājusi "Mākslas balvu par īpašiem starptautiskiem sasniegumiem kultūrā", un pirmajā gadā to saņem Latvijas Simtgades filmas "Laika tilti" starptautiskā komanda.

Piektdien, 20. septembrī, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā pirmoreiz tika pasniegta Lietuvas Kultūras ministrijas "Mākslas balva par īpašiem starptautiskiem sasniegumiem kultūrā" (vienas balvas apmērs – 20 000 EUR), balvu saņēma divu izcilu un starptautiski nozīmīgu kultūras notikumu radītāji.

Viena laureātu komanda ir trīs mākslinieces (Rugile Barzdžukaite, Vaiva Grainīte un Lina Lapelīte), kuras šāgada Venēcijas mākslas biennālē izveidoja Lietuvas paviljona ekspozīciju "Saule un jūra" ("Marina"), ar to iegūstot Lietuvai Venēcijas Zelta lauvas balvu, otras balvas saņēmēji – triju Baltijas valstu starptautiskā kopražojuma, Latvijas Simtgades dokumentālās filmas "Laika tilti" (2018) komanda par Šanhajas festivālā (Ķīna) iegūto galveno balvu labākās dokumentālās filmas kategorijā.

Balvu pasniedza Lietuvas kultūras ministrs Mindaugs Kvietkausks, uz Viļņu to saņemt devās filmas "Laika tilti" producents Uldis Cekulis un režisore Kristīne Briede, bet Lietuvā viņiem piebiedrojās otrs filmas režisors – lietuviešu klasiķis Audrjus Stonis, kuru ceremonijā pavadīja arī viņa māte, Lietuvas teātra un kino aktrise Regīna Kazlauskaite.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās arī Lietuvas Kino centra vadītājs Rolands Kvietkausks un Latvijas Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!