Aktualitātes
17.12.2019

"Dvēseļu putenis" kļuvis par visu laiku skatītāko filmu Latvijas kinoteātros

Komentē
0

Režisora Dzintara Dreiberga filma "Dvēseļu putenis" piecu nedēļu laikā kopš nonākšanas uz lielajiem ekrāniem kļuvusi ne vien par visvairāk skatīto pašmāju filmu atjaunotās Latvijas vēsturē, bet arī par visu laiku pieprasītāko un visvairāk skatīto filmu Latvijas kinoteātros, informē filmas veidotāji un tās izplatītāji Latvijā "Uz kino" un "Kinopunkts".

Vērienīgā kara drāma "Dvēseļu putenis" uz Latvijas kinoekrāniem nonāca šā gada 8. novembrī, un piecu nedēļu laikā to noskatījušies jau 207 892 apmeklētāji. Tai pašā laikā, pēc Nacionālā Kino centra datiem, tādā pašā laika periodā līdz šim populārāko pašmāju filmu "Rīgas sargi" bija redzējuši vairāk nekā 123 000 tūkstoši skatītāju. Tāpat filmas "Dvēseļu putenis" skatīšanās apjomi pārsnieguši visas programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" ietvaros tapušās filmas, tai skaitā Annas Vidulejas filmu "Homo novus" (91 561 apmeklētāji), Ināras Kolmanes filmu "Bille" ( 60 215 skatītāji) un Madaras Dišleres filmu "Paradīze ’89" (57 386 skatītāji), kā arī citas populārākās pašmāju filmas – Aigara Graubas filmu "Nameja gredzens" (82 285 skatītāji) un Oskara Rupenheita filmu "Kriminālās ekselences fonds" (81 526 skatītāji).

Jāpiebilst, ka filma "Dvēseļu putenis" pārspējusi ne tikai pašmāju filmu kino skatījumu rekordus, bet arī kļuvusi par visu laiku visvairāk skatīto filmu Latvijas kinoteātros, pārspējot tādus populārākos ārzemju kino kases grāvējus kā "Titāniks" un "Avatars", ko 51 nedēļas laikā bija noskatījušies 200 190 cilvēku.

Filma "Dvēseļu putenis" joprojām skatāma Latvijas kinoteātros, turklāt skolēnu grupām pieejami arī īpašie filmas seansi. Lai pieteiktu īpašo filmas seansu un saņemtu atlaidi kino apmeklējumam, skolotājam jau iepriekš jāpiesaka klases apmeklējums izvēlētajā kinoteātrī. Sīkāka informācija par kinoteātriem un to kontaktiem atrodama filmas interneta vietnē. Tāpat skolēnu grupas var izmantot arī programmas "Latvijas skolas soma" sniegtās iespējas, filmas seansu apmeklējot par valsts finansējumu.

Uz Aleksandra Grīna romāna motīviem balstītā filma "Dvēseļu putenis" skatītājus aizved 100 gadus senā pagātnē, kad sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama.

Filmu "Dvēseļu putenis" veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, producente Inga Praņevska, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, "Casting Bridge" aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija "Kultfilma" un citi.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!