Aktualitātes
13.07.2018

FIFA atbild uz pārmetumiem par seksismu Pasaules kausā

Komentē
0

FIFA Diversitātes nodaļas vadītājs Federiko Adjeki pavēstījis medijiem, ka ar mērķi samazināt seksisma izpausmes futbolā Pasaules kausa TV tiešraižu veidotājiem nodots rīkojums izvairīties no jaunu un izteikti pievilcīgu fanu-sieviešu demonstrēšanas Pasaules kausa pārraidēs, vēsta ārvalstu mediji.

Neatkarīgā pretdiskriminācijas grupa "Fare Network" atzinusi, ka seksisms ir lielākā Krievijā notiekošā Pasaules kausa problēma, un novērojusi vairāk nekā 30 reizes, kad mēnesi garā turnīra laikā vīriešu kārtas futbola fani uzmākušies sievietēm uz ielas. Tāpat fiksēti vairāki gadījumi, kad vīriešu kārtas līdzjutēji mēģinājuši noskūpstīt vai apčamdīt reportieres tiešajā ēterā. "Fare Network" arī lēš, ka incidentu varētu būt "desmitiem reižu vairāk"".

Preses konferencē FIFA Diversitātes nodaļas vadītājs Federiko Adjeki norādījis, ka kā vienu no līdzekļiem seksisma izpausmju samazināšani FIFA devusi rīkojumu spēļu pārraidītājiem retāk fanu pūlī izcelt jaunas un izteikti pievilcīgas sievietes. Tāpat, kā norādījis, Adjeki, notiek sadarbība ar organizatoriem no Krievijas puses, lai identificētu fanus, kas aizskar sievietes pret viņu gribu.

Turnīra gaitā plašu uzmanību jau izpelnījās populārā foto aģentūra "Getty Images", kas publicēja galeriju ar nosaukumu "The hottest fans at the World Cup", kurā bija tikai jaunu sieviešu bildes. Šī galerija vēlāk tika izdzēsta, un "Getty Images" atvainojās par savu kļūdu, izvēloties publicēt šādu materiālu, un solīja veikt iekšējo izmeklēšanu.

Pirms turnīra lielākās bažas bija par iespējamajām rasisma izpausmēm tā laikā, taču līdz šim incidenti neesot novēroti.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!