Aktualitātes
27.01.2021

Festivālu "2Annas" ievadīs Viktora Freiberga un Lailas Pakalniņas lekcijas

Komentē
0

Par Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla "2Annas" 2021. gada fokusa tēmu ir izvēlēta "Zeme", un jau no janvāra to ievadīs lekciju un sarunu cikls, kas caur kino prizmu paraudzīsies uz aktuāliem ar planētu saistītiem jautājumiem, informē organizatori.

Lekciju ciklu 28. janvārī pulksten 18 festivāla oficiālajā "Facebook" lapā "2Annas ISFF" atklās kino zinātnieks Viktors Freibergs, ļaujot ieskatīties viena no visu laiku izcilākā fantasta Žila Verna piedzīvojumu romānu ("Ceļojums uz Zemes centru" un "20 000 ljē pa jūras dzelmi") kino adaptāciju piemēros.

Sarunu cikla turpinājumā 25. februārī kopā ar režisori Lailu Pakalniņu būs iespēja noskatīties viņas dokumentālo filmu "Leiputrija", dodoties uz vietām, kuras labprāt izliekamies neredzam, piemēram, izgāztuvi. Šajā šķietami nepievilcīgajā atkritumu tuksnesī mājo neskaitāmas dzīvas radības, kam izgāztuve ir elitāra dzīvesvieta, kas saviem iemītniekiem piedāvā barību un siltumu visu cauru gadu. Savukārt noslēdzošajā diskusijā "Konektivitāte", kas norisināsies 25. martā, kopā ar Vides Risinājumu institūtu tiks aplūkota mijiedarbība starp cilvēku, vidi un mākslu.

Lekciju un sarunu cikls būs skatāms bez maksas 28. janvārī, 25. februārī un 25. martā pulksten 18 festivāla oficiālajā "Facebook" lapā "2Annas ISFF".

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" 2021. gadā norisināsies no 9. līdz 15. aprīlim un aicinās ielūkoties aktuālos jautājumos par planētu Zeme ar inovatīvu, bet tajā pašā laikā viegli uztveramu un oriģinālu īsfilmu stāstu un diskusiju palīdzību. Filmu programmās tiks pētīti dažādi utopiju un apokalipšu scenāriji, tāpat skatītāji tiks ievilināti maģiskos ceļojumos zem ūdens, gaisā un pazemē. Festivālā ieskanēsies arī idejas par ekoseksualitāti, ekofeminismu un to, ko mēs varam darīt, lai nākotne būtu citādāka.

"2Annas" ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no nozīmīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Festivāls "2Annas" jau 25 gadus piedāvās filmas, kas paplašina kino tehniskās un mākslinieciskās robežas, kā arī stāsta par aktuālām tēmām lokāli un starptautiski. Festivāla veidotāji piedāvā nebijušu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. Festivāla mērķis ir popularizēt īsfilmas žanru, iepazīstināt skatītājus ar Eiropas un pasaules kino, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Īsfilmu festivālu organizē filmu studija "Urga".

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!