Grupa "Lalala Napoli"
 
Aktualitātes
03.08.2022

Festivāls "Porta" piedāvās pasaules mūziku un dažādu valstu virtuves

Komentē
0

20. augustā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies festivāls "Porta" ar festivāla vēsturē apjomīgāko programmu. 3. augustā izziņots programmas papildinājums: sešas mūzikas grupām no septiņām pasaules valstīm.

Uz festivāla skatuves kāps sāmu joikošanas un elektroniskā un eksperimentālā džeza sapludinātāji "Wimme & Rinne" (Somija) un enerģiskie mūzikas stāstnieki, franču–itāļu grupa "Lalala Napoli".

Ar jaunu koncertprogrammu "Centerwise" un balss skanējumu iepazīstinās dziedātāja Ieva Kerēvica ar grupu. Mūzikā indiešu mantras un klasiskās mūzikas citāti savīsies ar latviešu tautasdziesmu tēmām, lībiešu un latgaļu tautasdziesmu interpretācijām, freejazz vokālajiem izteiksmes līdzekļiem.

Apvienība "Yemen Blues" uz Latviju no Izraēlas ved jaunā laikmeta kultūras mūziku, kas apvieno jemeniešu, Rietumāfrikas, blūza, fanka un džeza ritmus, bet vokāls atgādina senos arābu dziedājumus.

Ungāru duets "¡Nosnach" ar improvizācijas palīdzību klausītājus vedīs pa jauniem mūzikas ceļiem, bet Marokas kultūras un Āfrikas ritmu vēstneši "Slatucada" apvieno kapueiru, deju un sitaminstrumentu spēli.

Papildus mūzikai festivāla apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt itāļu, franču, izraēļu, somu, ungāru nacionālās virtuves.

Plašāka informācija par festivālu pieejama tā mājaslapā.

Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tīklā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!