Aktualitātes
05.08.2020

Festivāls "Komēta" aicina uz Kopienas dienu

Komentē
0

8. augustā Daugavgrīvas cietoksnī notiks mūzikas un mākslas festivāla "Komēta" papildu pasākums "Kopienas diena". Šajā dienā organizatori aicina kopīgi svinēt un atdzīvināt cietoksni kā kultūras, domāšanas un kopienas vietu, īpaši uz pasākumiem aicinot vietējo apkaimju iedzīvotājus, ģimenes ar bērniem un seniorus.

Festivāls "Komēta" ir unikāls brīvdabas festivāls – sociāls un kultūras eksperiments triju dienu garumā. Festivāls aicina praktizēt prāta brīvību, klausīties lekcijās un piedalīties darbnīcās, dejot un baudīt mūziku. Daugavgrīvas cietokšņa attīstībai kā domāšanas un kultūras vietai festivāls šogad rīko trīs papildu pasākumus – "Komētas Akadēmiju" 25. jūlijā, "Komētas Kopienas dienu" 8. augustā un "Komētas dejas" 15. augustā.

"Tā ir diena, kurā satikties pāri paaudzēm, valodām, interesēm un iepriekšējām pieredzēm," stāsta festivāla "Komēta" producente Madara Enzele.

Programmu iesāks darbnīcas "Kustība. Skaņa. Meditācija". Skanot čella skaņām un kustoties ķermenim, darbnīcu vadītāji virzīs iekšējā mierā. Pēc vieglas izkustēšanās meditācijā varēs izkārtoties sev ērtās pozās un baudīt savas elpas un klātesamības spēku. Līdzi tiek lūgts ņemt paklājiņu, jāģērbjas kustībai piemērotā apģērbā. Darbnīcas vadīs Ilze Jēče un Ieva Skendere.

Pēc tam būs skatāma Guntas Tomsones un teātra "Buratino" performance "Dungeon Mind". Režisore stāsta: "Ieslēgtas prāta dziļajos pagrabos, tās domas un dziņas tādas neērtas, apskatāmas puspievērtām acīm caur tumsu." Paralēli notiks arī bērnu darbnīcu programma, kurā iekļauts arī "Ēnu teātris".

No plkst. 17:00 līdz 18:00 notiks ilustratoru cīņas – skatītāju iedvesmas vadīta draudzīga sacīkste starp četriem māksliniekiem. Ārpus savas ierastās darba telpas ilustratori sadarbosies ar publiku, izkāps no savas komforta zonas un atvērsies radošumam.

Pievakarā gaidāmi dzejnieka Semjona Haņina lasījumi. Viņa nesenais krājums "Bet ne ar to" tika nominēts laikraksta "Diena" gada balvai kultūrā. Tieši pēc tam gaidāma Visvalža mūzikas sesija "Sirmgalvju džezs". Vakaru noslēgs "Riga Reggae" koncerts.

Plašāka programma atrodama "Festivalskometa.lv".

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!