Aktualitātes
08.02.2021

Festivāls "Artdocfest/Rīga" pavasarī notiks klātienē

Komentē
0

Pirmais starptautiskais dokumentālā kino festivāls "Artdocfest/Rīga" gatavojas norisei klātienē no 28. aprīļa līdz 3. maijam, teikts paziņojumā medijiem.

Sākotnēji festivāla norise bija paredzēta 2020. gada novembrī, bet tas tika pārcelts saistībā ar valstī ieviesto ārkārtas situāciju. Kā raksta festivāla rīkotāji, apsvērta iespēja festivālu rīkot tiešsaistē, taču beigās pieņemts lēmums saglabāt klātienes formātu.

"Šajā laikā esam rūpīgi vērojuši, kas notiek ar kinofestivāliem pasaulē, un sapratuši, ka svarīgākais ir paturēt dzīvu kino burvības nervu," stāsta rīkotāji. "Mēs esam nosargājuši savu programmu un pārliecību, ka tikai dzīvā saiknē starp skatītājiem un filmu veidotājiem, pirmizrāžu burvībā uz lielā ekrāna un nozares pārstāvju padziļinātās diskusijās slēpjas patiesā nozīme tam, ko saucam par īstu kinofestivālu. Kaut vai mazākā formātā, kaut vai ierobežotākā amplitūdā."

Šo apsvērumu dēļ "Artdocfest/Rīga" nolēmis nepāriet uz straumēšanas formātu internetā pat gadījumā, ja ārkārtas situācija Latvijā aprīļa beigās vēl nebūs atcelta. Rīkotāji skaidro, ka šāda scenārija gadījumā ir sagatavoti risinājumi, par kuriem tiks ziņots, tuvojoties festivāla atklāšanas dienai. Ja gadījumā aprīļa beigās Latvijā tomēr vēl būs aizliegta pulcēšanās masu publiskos pasākumos, festivāla komanda plāno rīkot atkārtotus filmu seansus un tikšanos ar to autoriem tūlīt pēc pandēmijas beigām, tā, lai visiem interesentiem būtu iespēja izbaudīt festivāla programmu pilnībā.

Par festivālu

Festivālu "Artdocfest" 2007. gadā Krievijā izveidoja režisors Vitālijs Manskis, kurš vairākus gadus vēlāk, vājinoties demokrātiskajiem procesiem kaimiņvalstī, pārcēlās uz Latviju un atveda festivālu sev līdzi. Piecus gadus "Artdocfest" darbojies Latvijā kā Starptautiskā festivāla "Riga IFF" dokumentālo filmu programmas sastāvdaļa, bet šogad uzsāks patstāvīgu dzīvi ar mērķi izveidoties par nozīmīgu kultūras un dokumentālā kino atskaites punktu Baltijas un vēlāk arī plašāk Austrumeiropas reģionā.

Festivāla konkursa programmas filmas atrodamas šeit.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!