Aktualitātes
31.03.2021

Festivālā "2Annas" bez maksas būs skatāmas piecas tematiskas īsfilmu programmas

Komentē
0

Jau nākamnedēļ, 9. aprīlī, tiks atklāts 25. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas", piedāvājot skatītājiem tiešsaistē vērot piecas konkursa pogrammas, kurās būs iespējams redzēt gan atzinību guvušus darbus, gan jaunas un eksperimentālas filmas. Paralēli konkursa programmām jau kopš 2013. gada festivāls veido arī tematiskas ārpuskonkursa programmas, kas ir kā pētījumi par izvēlēto tēmu, kurā kino ir zinātnes disciplīna. Šogad festivāla "2Annas" fokusa tēma ir "Zeme" (2020.- 2022. gadu cikla "Kosmoss", "Zeme" un "Cilvēks" ietvaros), un skatītāju vērtējumam un pārdomām tiks nodotas piecas oriģinālas fokusa filmu programmas.

"Pēdējās desmitgadēs mūsu dzīvesstils ir mainījies līdz nepazīšanai, un tehnoloģiju straujā attīstība ir ietekmējusi gan planētu Zeme, gan cilvēku dzīvesveidu un veselības stāvokli. Fokusa programmu mērķis ir rosināt diskusijas par festivāla tēmu, kā arī dot iespēju jauniem kuratoriem un māksliniekiem iepazīstināt sabiedrību ar inovatīviem fokusa tēmas aspektiem," raksta festivāla rīkotāji.

Britu žurnālista un kinokritiķa Džeka Brindelli (Jack Brindelli) veidotā fokusa programma „Antropocēna laikmets" (10.04. plkst. 20.00) lūkosies uz pasauli,  atklājot cilvēka darbības ietekmi uz Zemes ekosistēmu. Sabiedrībā, kurā valda ekoseksualitāte un ekofeminisms, ieskatīsies māksliniece Linda Boļšakova ar savu filmu izlasi „Ekoseksuāļi" (10.04. plkst. 23.00; 18+). Režisores Astras Zoldneres fokusa programma „Apokalipse" (13.04. plkst. 21.30) rosinās aizdomāties par iespējamību, ka jau šobrīd dzīvojam pasaules gala noskaņās. Savukārt cilvēka un dabas attiecības pētīs kino režisors un apskatnieks Žulijens Nuhums Kulibali latviešu īsfilmu izlasē "Dabiski" (14.04. plkst. 18.00).

Festivāla programmas direktore Laima Graždanoviča ir izveidojusi īpašu retrospektīvu fokusa programmu „2Annas25: Kustība cauri laikiem" (09.04. plkst. 18.00), kas, atzīmējot festivāla 25. norises gadu, skatītājiem piedāvās izcilu iepriekšējo gadu īsfilmu seansus un ievadīs šī gada festivāla fokusa programmas. Festivālu "2Annas" 9. aprīlī, plkst. 20.00 atklās filmas "Delikātie ķermeņi: F. Persija Smita apslēptā pasaule" (2016) seanss un mākslinieces Sabīnes Moores jeb The Waterflower performance un koncerts.

Festivāls "2Annas" šogad notiks tiešsaistē, un filmas bez maksas būs iespējams vērot festivāla mājaslapā. Vietu skaits būs ierobežots, tapēc sākot ar 1. aprīli festivāla tiešsaistes apmeklētāji ir aicināti rezervēt sev vietu, reģistrējoties seansiem festivāla mājaslapā. 

2021. gada festivāla fokusa tēmu "Zeme" jau no janvāra ievada lekciju un sarunu cikls, kas caur kino prizmu raugās uz aktuāliem ar mūsu planētu saistītiem jautājumiem. Festivāla laikā norisināsies Industrijas dienas pasākumi, kuru laikā kino nozares pārstāvji diskutēs par kino industrijas iespējām būt videi draudzīgai nozarei. Tāpat gaidāmi Eiropas kinoakadēmijas filmu seansi un citi īpaši pasākumi.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas", kuru organizē Virtuālā studija "Urga", ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā, kas jau 25 gadus popularizē īsfilmas žanru. 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!