Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Uzskatu, ka Latvijā nav feminisms, bet kaut kāda kroplīga feminisma ideju izmantošana atsevišķu indivīdu domās un darbos. Pie tam uzstājoties it kā visu sieviešu interesēs. Nejautājot vai visas sievietes, vai vispār , cik sievietes piekrīt , ka viņu vārdā piketē pret valdības vai saeimas lēmumiem utt.

Vēl. Ceru, ka tas nemainīsies, ka es nekad nenosodīšu tās sievietes, vīriešus, bērnus, kuri ir prostitūtas un pelna naudu ar saviem ķermeņiem. Jo manuprāt, daudz ļaunākas prostitūtas ir tie, kuri atabaslta un veicina korupciju, beztiesiskumu utt. ,kas kavē mūsu sabiedrības attīstību.

Lūk, ik pa laikam lasu, ka tāds un tāds likums nav pieņemts, vai tā pieņemšana ļoti kavējas, vai likuma labojumi ļoti kavējas, bet kad bija jāpieņem likums par to, ka prostitūtām nav jāveic obligātās veselības pārbaudes - tad MK Latvijā to pieņēma vienas dienas laikā.
Un šo es nesaprotu. Prostitūcija ir milzīgas peļņas bizness un prasības likumsargiem uzrādīt veselības sertifikātu, pilnibā likvidēja jebkādu kontroli pār prostitūcijas biznesu.

Neviens taču nenoliegs, ka tā pie mums nav. Tad jautājums - ja reiz mums ir cilvēki, kuri sevi uzskata par feministiem - kāpēc viņi nestrādā šai virzienā? Neceļ trauksmi par sievietēm prostitūcijas biznesā? Ik pa laikam nākas lasīt ziņu slejās par prostitūtām, ir grāmata - pat tika nominēta LALIGABAI - par bernu nama meiteni, kā vina nonakusi šai biznesā, kā viņai gājis,iet. Tās šova Uz zvaigznēm caur ērkšķiem sieviešu stāsti ....

Kaut ko tirlina manā vārdā, kamēr to sieviešu aizstāvībai , kurām patiesi to aizstāvību vajadzētu - nedara neko.

Ne nu skaidrs , ka ne jau bez pamata esam ES bezcerīgākā valsts un tomēr ,,,,

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Nesen ar interesi noskatījos seriālu; "Amerikas sievietes" un secināju feministu aktīvistes būtībā cīnījās par tādu dzīvi, kāda bija feminisma pretiniecei Šlaflijai.
Šlaflijai šādu dzīvi deva pozitīva - dabiska ģimene, kurā valdīja cieņa neskatoties uz slikto ar ko nācās sadurties. Dzimumu pretnostatīšana nav risinājums... nu nav visi vīrieši vārmākas un visas sievietes svētās. Tā rodās feminsma murgi - "vīrišķiba = varmācība". Kaut vai piemērs ar Titāniku - glāba bērnus un sievietes! Ko glāba uz Estonia - vai nedarbojās femninisms - esam vienlīdzīgi - nav jābūt vīrišķīgiem - uzvar/izdzīvo spēcīgākie.
Piedodiet, bet ar paaugstinātu nāves risku saistītās profesijas ir vīriešu privilēģija - esmu arhaisks un ja kas ir jāizdzīvo sievietei un bērniem, ko apgūt/iegūt bez pozitīvas ģimenes nevar. Vecis nespēj/nevar dot tādu siltumu bērnam kā māte. Tam nav krūtis ar kurām zīdīt bērnu un tam nav dota 9-ņu mēnešu pieredzes, kaut gan LM uzskata ka vīrietis zīdainim var dot to pašu ko māte. Es uzskatu ka zīdainim ir nepieciešama māte un tāpēc ir mētei pieškirtais atvaļinājums. Tēvs X stundā sāk bērna nošķiršanu no mātes krūts - tikai tad ir jāga tēva atvaļinājumam (kvotai).
Radikālais feminisms kropļo visu.
Ja pozitīvā ģimenē puses vienojas, ka darbu x veiks vīrietis, tad tas ir pareizi un ja citā pozitīvā ģimenē dabu x vaic sieviete arī tas ir pareizi - jo atslēga ir vārds "pozitīvs" - paŗa savstarpējā cieņa/harmonija.

Lolita V. T.
pirms 2 gadiem
Uz Titānika glāba arī bagātos vīriešus no augstākiem klājiem, ne tikai sievietes un bērnus. Glābšanas laivās vietas pietrūka trūcīgajiem un tam stīgu kvartetam. 

Skaisle Jatalniece
pirms 2 gadiem
Lolita Tu esi laba, neviens jau to neapstrīd, bet vai ar to feminismu Tev nešķiet, ka Tu šauj pār strīpu?
Vai nevajadzētu būt tā , ka sabiedrība par šiem jautājumiem -sievietes brīvība, sievietes loma sabiedrībā diskutētu, sarunātos.

Manuprāt, latviešu sievietes ir nenormāli izteiktas divdabes - maigas , skaistas , lēnīgas no skata, bet nu sērs un pulveris no iekšpuses. Jau minēju, kurā tur Latvijas ārsts numurā par to ir zinātniski pētījumi minēti. Ja vīrietim ir muskuļu spēks, tad sievietei ir prāts, zināšana tos darbināt - un nebūt ne mīlīgu un jauku mērķu labā ....

Nu lūk, ja man būtu tam nauda - es tieši Jums uzticētu šo situāciju - sievietes Latvijā "pacilāt". Ai no etniskā viedokļa tas atkal vēl ir cits stāsts, tas raksturs un tas temperaments.

Esmu par sarunāšanos, nevis vienpersonisku patiesību sludināšanu.

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Apkalpe, kura glaba citus un neizglāba sevi, t.sk. stīgu kvartets ir šī stāsta varoņi - īstas vīrišķibas piemērs.
Neapskaužamā stāvoklī bija jūrnieki, kuri vadīja glābšanas laivas un kuriem tika dota pavēle irties prom... Viņi paklausīja, jo zināja to, ka nāves priekšā daudzi zaudē cilvēcību un iemanto pārdabisku spēku, kas var pazudināt visus.

Dzintars A
pirms 2 gadiem
Kuģi uzskatīja par nenogremdējamu :), tāpēc tas nebija pilnībā nokomplektēts ar glābšanas laivām, Fakts, kuru apkalpe labi saprata tad, kad kuģis grima!

Ļoti grēcīgs cilvēks
pirms 2 gadiem
Vienīgais labums no modernā feminisma ir bijis pornogrāfijas industrijai un tetovēšanās saloniem, visiem pārējiem, it īpaši pašām sievietēm, tas ir nesis tikai neizsakāmu postu, kuru jutīsim vēl paaudzēm.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!