Aktualitātes
31.01.2020

Februāra beigās sāksies izstāžu zāles "Arsenāls" rekonstrukcija

Komentē
0

Rekonstrukcijas darbu dēļ 24. februārī tiks slēgta Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle "Arsenāls". Kā norāda muzejs, ēka ir ļoti sliktā stāvoklī un, lai paglābtu to no bojāejas, atjaunošanas darbi jāveic nekavējoties.

Pēc ēkas publiskās darbības beigšanas un atbrīvošanas no mākslas darbiem VAS "Valsts nekustamie īpašumi" uzsāks izstāžu zāles "Arsenāls" rekonstrukcijas būvdarbu pirmo kārtu. Pirmās kārtas būvdarbu laikā paredzēta ēkas fasādes atjaunošana, jumta dzegas remonts, pamatu hidroizolācijas veikšana, logu un pagraba lūku restaurācija. Šos atjaunošanas darbus plānots pabeigt līdz 2021. gada vidum. "Arsenāla" ēkas pirmās kārtas būvdarbu veikšanai iepirkuma procedūras rezultātā noslēgts līgums ar pilnsabiedrību "RERE Meistari 1".

Vienlaikus ar 1. kārtas būvdarbiem norit 2. kārtas projektēšanas process, kas attiecas jau uz ēkas iekštelpām. “Arsenāla" ēkas pirmās kārtas būvdarbu veikšanai iepirkuma procedūras rezultātā noslēgts līgums ar pilnsabiedrību “RERE MEISTARI 1". Līguma summa – 1,62 miljoni eiro (bez PVN). Apliecinājuma kartes dokumentācijas izstrādi, kā arī autoruzraudzību veic PS "AD SPATIUM". Būvprojekta vadītājs un vadošais arhitekts – Aldis Polis.

LNMM izstāžu zāle "Arsenāls" ir viena no lielākajām mākslas izstāžu zālēm Rīgā. Tā izvietota nozīmīgā arhitektūras piemineklī – 19. gadsimta 20.–30. gados krievu vēlīnā klasicisma stilā celtā muitas noliktavas ēkā jeb arsenālā, kas 1980. gadu otrajā pusē pielāgots mākslas darbu glabāšanas un izstāžu funkcijām. Izstāžu zāle "Arsenāls" tika atvērta 1988. gadā.

Līdz šim "Arsenālā" glabājās arī nozīmīga LNMM krājuma daļa, kas pārstāv laika periodu no 20. gadsimta otrās puses līdz mūsdienām. Tajā ietilpa vairāk nekā 28 000 vienību – gleznas, grafikas darbi, skulptūras un mākslas objekti. Jau ir uzsākta šīs krājuma daļas pārvietošana uz jauno Muzeju krātuvi Pulka ielā 8, Rīgā, kur mākslas darbi radīs pastāvīgu mājvietu.

Vēl līdz 23. februārim muzejā skatāma Latvijas Laikmetīgās mākslas centra organizētā starptautiskā zinātniskajai fantastikai veltītā izstāde "Nenorunātās tikšanās" "Arsenāla" Lielajā zālē, Ievas Kraules-Kūnas personālizstāde "Hot Babas" Radošajā darbnīcā 2. stāvā un "Arsenāla" telpās integrētais Elīnas Vītolas projekts "Izplatītas glezniecības un sadzīves problēmas – personālizstāde".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!