Aktualitātes
02.08.2022

Elmārs Seņkovs būs Nacionālā teātra mākslinieciskais vadītājs

Komentē
0

Par Latvijas Nacionālā teātra māksliniecisko vadītāju kļuvis režisors Elmārs Seņkovs, šodien preses konferencē žurnālistus informēja teātra direktors Jānis Vimba.

Kā žurnālistiem norādīja Seņkovs, jaunais amats viņam ir pagodinājums, īpaši tāpēc, ka Nacionālajā teātrī tapuši 16 viņa iestudējumi, tostarp godalgotā izrāde "Pūt vējiņi". Līdz šim Nacionālajam teātrim nebija mākslinieciskā vadītāja.

Runāt par teātra plāniem Seņkovs vēl nebija gatavs, kā iemeslu minot faktu, ka gaidāmā sezona jau ir saplānota un gatava. Viņš norādīja, ka Nacionālais teātris, cienot tradīcijas, vienmēr ir interesējies par latviešu kultūru, literatūru un latviešu oriģināldramaturģiju, un to Seņkovs plāno arīdzan veicināt. Tāpat teātra mākslinieciskais vadītājs ir iecerējis sekmēt jauno mākslinieku attīstību un jauno režisoru, dramaturgu iesaisti.

Savukārt mākslinieciskā vadītāja darbu Nacionālajā teātrī viņš sāks kopā ar savu radošo komandu: kustību mākslinieci Elīnu Gediņu, mūziķi un komponistu Edgaru Mākenu, kā arī scenogrāfu Reini Suhanovu.

Elmārs Seņkovs (1984) kā režisors sevi pieteica pirms vairāk nekā 10 gadiem, vispirms iestudējot izrādes neatkarīgajos teātros, bet pavisam drīz arī sākot strādāt uz lielajām skatuvēm Rīgas Krievu teātrī un Latvijas Nacionālajā teātrī. Elmāra Seņkova iestudētās izrādes vairākkārt tikušas nominētas "Spēlmaņu nakts" balvām. Par izrādēm "Ezeriņš" (Latvijas Nacionālais teātris) un "Vasarnieki" (Rīgas Krievu teātris) 2014. gadā Seņkovs saņēma "Spēlmaņu nakts" labākā režisora balvu. Savukārt viņa veidotais Raiņa "Pūt, vējiņi!" (2018) iestudējums Latvijas Nacionālajā teātrī saņēma septiņas "Spēlmaņu nakts" balvas, tai skaitā Grand Prix kā sezonas labākā izrāde. 

Pirms diviem gadiem Seņkovs kopā ar saviem aktiermākslas studentiem dibināja neatkarīgo teātra apvienību "Esarte", taču pēc dažiem iestudējumiem kolektīva darbība apsīka. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!