Publicitātes attēls.
 
Aktualitātes
27.04.2023

Eksperimentālā kino festivāls "Process" izziņo pilnu programmu

Komentē
0

Maijā Rīgā gaidāms jau piektais eksperimentālā kino festivāls "Process", kas veltīts analogā kustīgā attēla praksēm. Jubilejas gadā festivāls pievērsīsies "trokšņa spektra" tēmai. Veidotāji skatītājiem sola iespēju iepazīt dažādas trokšņa izpausmes un daudzveidīgas kino un tā skatīšanās formas.

Festivāls sadarbībā ar sešu Eiropas kino laboratoriju kopprojektu "Spectral" notiks Vagonu zālē no 17. līdz 21. maijam. Īpaša uzmanība tiks pievērsta paplašinātā kino praksēm, aicinot pieredzēt kino ārpus pierastā ietvara. 

Divos festivāla vakaros ar plaša spektra audiovizuālām performancēm uzstāsies astoņi latviešu un ārvalstu mākslinieki. Abos vakaros ar performancēm piedalīsies arī paplašinātā kino klasiķi Gajs Šervins (Guy Sherwin) un Linna Lū (Lynn Loo) no Lielbritānijas, kuru darbu retrospekcija būs skatāma atsevišķā programmā. Īsi pirms festivāla mākslinieki vadīs optiskajiem skaņu celiņiem veltītu radošo darbnīcu, kuras rezultāti tiks demonstrēti performancē festivāla atklāšanas vakarā. 

Festivāla paplašināto kino programmu papildinās arī divas 16 mm kino instalācijas — Lilanas Jangas (Lilan Yang, Ķīna / ASV) darbs "Everything Comes Full Circle" un Elīnas Matvejevas "Between Us". Instalācijas būs skatāmas pirms performanču vakariem "Vagonu zālei" blakus esošajā kultūrvietā "1983". Savukārt festivāla pēdējā dienā "Baltic Analog Lab" telpās (Lienes ielā 19a) notiks paplašinātajam kino veltīta diskusija. 

Kā ierasts, arī šogad festivāls piedāvās trīs ārvalstu eksperimentālā kino autoru pēdējo gadu darbu programmas. Tās veidojuši festivāla vieskuratori Ulrihs Cīmonss (Ulrich Ziemons, Vācija) un Aurēlija Persevo, kā arī "Baltic Analog Lab" dalībniece Lāsma Bērtule. Savukārt festivāla vadītājas Ievas Balodes kūrētajā programmā būs iespēja noskatīties jaunākos veikumus Baltijas analogā eksperimentālā kino laukā. 

Tāpat festivālā varēs iepazīt arī daļu eksperimentālā kino vēstures — atsevišķā programmā Jānis Putniņš stāstīs par 1980. gados Vācijā aktīvo kolektīvu "Schmelzdahin", kas pētīja veidus, kā bioloģiski un ķīmiski iedarboties uz filmas emulsiju, to radoši saārdot un pārveidojot. Filmas tiks rādītas to oriģinālajā formātā no 16 mm kinolentes. 

Ieeja filmu seansos šogad būs bez maksas. Biļetes uz performanču programmām drīzumā pieejamas "Bezrindas.lv". 



Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!