Kadrs no filmas "Aukstais karš"
 
Aktualitātes
17.12.2018

Eiropas Kinoakadēmijas ceremonijā triumfē Pāvila Pavlikovska "Aukstais karš"

Komentē
1

15. decembra vakarā Seviļā, Spānijā, 31. reizi tika pasniegtas Eiropas Kinoakadēmijas balvas. Par labāko atzīta filma "Aukstais karš" ("Cold War"), kuras režisors Pāvils Pavlikovskis saņēma arī labākā režisora un scenārija autora balvas.

"Aukstais karš" ir jau otrais poļa Pāvela Pavlikovska darbs, kurš iegūst šo godalgu, – 2014. gadā, kad apbalvošanas ceremonija notika Rīgā, par labāko tika atzīta viņa filma "Ida", vēlāk kļūstot arī par "Oskara" balvas ieguvēju kategorijā "Labākā ārzemju filma". Filma "Aukstais karš", kas skatāma arī Rīgā, vēsta par neiespējamu, taču nepārvaramu mīlestību Otrā pasaules kara laikā un veidota, režisoram iedvesmojoties no patiesiem notikumiem savu vecāku jaunībā.

Labākās aktrises balva piešķirta galvenās sieviešu lomas atveidotājai filmā Joannai Kuligai, savukārt par labāko aktieri atzīts itālis Marčello Fonte par galveno lomu filmā "Dogmens" ("Dogman").

Balvu kategorijā "Labākā Eiropas komēdija" ieguvusi kinolente "Staļina nāve" ("Death of Stalin"), kas seko aizkulišu cīņām par varu pēc Staļina nāves 1953. gadā. "Eiropas labākās animācijas filmas" balvu saņēma Raula de la Fuentes un Damjena Nenova "Another Day of Life", savukārt labākās īsfilmas balva piešķirta Sāras Faieras darbam "The Years".

Ar Eiropas atklājuma balvu "Prix FIPRESCI 2018" šogad godināts beļģu režisors Lūkass Donts par debijas pilnmetrāžas filma "Girl" ("Meitene"), kurā jaunais aktieris Viktors Polsters atveido 15 gadus vecu meiteni, kas sapņo kļūt par balerīnu, taču piedzimusi kā zēns.

Balvu par mūža ieguldījumu saņēmusi spāņu aktrise Karmena Maura, savukārt ar Goda balvu kā "režisors un personība ar spēcīgu politisko viedokli, kas iemantojusi auditorijas cieņu visā pasaulē", apbalvots grieķu izcelsmes francūzis Kosta Gavrs. Ar īpašu atzinību par Eiropas ieguldījumu pasaules kinematogrāfā godināts arī britu aktieris Ralfs Fainss.

Ar pilnu balvas saņēmēju sarakstu var iepazīties Eiropas Kinoakadēmijas mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!