Olīvija Kolmane karalienes Annas lomā
 
Aktualitātes
09.12.2019

Eiropas Kinoakadēmijas balvas ceremonijā uzvar "Favorīte"

Komentē
0

Sestdien, 7. decembrī, Berlīnē pasniegtas Eiropas Kinoakadēmijas balvas, un par labāko Eiropas filmu atzīta grieķu režisora Jorga Lantima (Yorgos Lanthimos) filma "The Favourite" ("Favorīte").

"Favorīte", kas vēsta par intrigām 18. gadsimta britu galmā, godalgota arī kā labākā Eiropas komēdija, Jorgs Lantims – kā Eiropas labākais režisors, bet karalienes Annas atveidotāja šajā filmā, britu aktrise Olīvija Kolmena, godināta kā labākā aktrise. Par šo lomu Kolmena saņēmusi arī "Oskara" balvu.

Eiropas Kinoakadēmijas ceremonijā par labāko aktieri atzīts Antonio Banderass par darbu Pedro Almodovara jaunākajā filmā "Pain and Glory".

Par Europas labāko animācijas filmu atzīta spāņu režisora Salvadora Simo veidotā 'Buñuel in the Labyrinth of the Turtles".

Kategorijā "Labākā Eiropas dokumentālā filma", kur uz balvu pretendēja arī Latvijā producētā krievu režisora Vitālija Manska filma "Putina liecinieki", uzvarējusi filma "For Sama" ("Veltījums Samai"), kas ir filmas režisores Vaadas al Katības veltījums jaundzimušajai meitai. Tajā iemūžināta Sīrijas pilsēta Alepo un tajā augošie nemieri kopš 2011. gada. Filma jau saņēmusi Kannu kinofestivāla "Zelta palmas zaru".

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma vācu režisors Verners Hercogs, savukārt balvu par ieguldījumu pasaules kino saņēma franču aktrise Žiljeta Binoša.

Skatītāju simpātiju balva tika poļu režisora Pāvila Pavlikovska filmai "Cold War" (Aukstais karš).

Viss uzvarētāju saraksts atrodams Eiropas kinoakadēmijas balvas mājaslapā.

Viens no ceremonijas īpašajiem viesiem bija ukraiņu neatkarības aktīvists, režisors Oļegs Sencovs, kurš kopš 2016. gadā bija ieslodzījumā Krievijā, bet šogad tika no ieslodzījuma atbrīvots.

Jau ziņots, ka 32. Eiropas Kinoakadēmijas balvas ceremonija šogad norisinājās Berlīnē. Viena no vakara vadītājām bija lietuviešu aktrise Aiste Diržūte, kura latviešu skatītājiem pazīstama kā galvenās sieviešu lomas atveidotāja Aigara Graubas filmā "Nameja gredzens". Viņa ceremoniju vadīja kopā ar vācu aktrisi Annu Brēgemanu (Anna Brüggemann).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!