Aktualitātes
09.08.2017

Egona Līva piemiņas balvai "Krasta ļaudis" izvirzītas 12 grāmatas

Komentē
0

Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūras pārvalde" izsludinātajam konkursam uz Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis" nominācijā "Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs latviešu valodā" izvirzīti 12 literārie darbi.

Līdz šī gada 28. jūlijam Latvijas izdevniecības tika aicinātas pieteikt konkursam atbilstošāko prozas grāmatu, kas ne tikai ir tapusi un izdota pērnā gada otrajā pusē un šogad, bet arī ietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu.

Nominācijai "Labākā grāmata" grāmatas izvirzījušas četras izdevniecības – apgāds "Dienas Grāmata" (Māra Zālīte "Mamma un tētis kūrortā", Inga Ābele "Duna", Laima Kota "Istaba", Andra Manfelde "Virsnieku sievas", Jānis Einfelds "Dunduri un dēmoni", Māris Bērziņš "Gūtenmorgens. Otrreiz", Nora Ikstena "Trīs", Kristīne Ulberga "Tur", Lilija Berzinska "Lamzaks meklē lamzaku"), apgāds "Zvaigzne ABC" (Rimants Ziedonis "Pastaiga"), izdevniecība "Lauku Avīze" (Jana Egle "Gaismā") un izdevniecība "Sava grāmata" (Aina Pāvulīte ""Biju savā latviešu mētelītī tā pārsalusi…" Atmiņu stāsti. Vēstis no 20. gadu simteņa").

Iesniegtos darbus izvērtēs Arno Jundze, rakstnieks un Latvijas Rakstnieku savienības Valdes priekšsēdētājs; Anda Kuduma, Dr. philol., Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente; Linda Zulmane, Mg. philol., Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja un Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore; Edgars Lāms, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes profesors un Nauris Lazdāns, Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūras pārvalde" vadītāja vietnieks.

Svinīga Egona Līva piemiņas balvas "Krasta ļaudis" pasniegšana notiks Liepājā 2017. gada 16. septembrī. Iepriekšējā gadā E. Līva balvu saņēma rakstniece Inese Zandere.

Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis" pasniedz ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā. Konkurss aktualizē latviešu autoru darbus un akcentē jaunāko latviešu literatūrā.

Egona Līva vārds ir nesaraujami saistīts ar Liepāju, jūru un tās tematiku. Rakstnieks aicināja savos darbos būt savas zemes patriotiem, neaizmirst jūrniecības nozīmi latviskuma saglabāšanā un valstiskuma nosargāšanā. Rakstnieka devums vēl joprojām ir spilgta lappuse latviešu rakstniecībā.

Egona Līva piemiņas balvas konkursu "Krasta ļaudis" organizē Liepājas pilsētas Kultūras pārvalde sadarbībā Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti, Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociāciju un Piejūras pilsētu literāro akadēmiju.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!