Foto no iepriekšējā vigila
 
Aktualitātes
16.12.2019

Dzīvnieku aizstāvji pirms Ziemassvētkiem aicina uz žēlsirdības akciju pie lopkautuves

Komentē
0

Otrdien, 17. decembrī, pie vienas no Latvijas lopkautuvēm notiks dzīvnieku draugu kustības "Riga Animal Save" Ziemassvētku žēlsirdības akcija, veltīta dzīvniekiem, kas tiek vesti uz nokaušanu. Tātad šogad jau otro reizi notiks vigils (no latīņu "vigilia" – nomods) – līdzjūtības akcija, kurā ikviens ir aicināts kļūt par liecinieku dzīvniekiem, ko ved uz lopkautuvi, raksta pasākuma rīkotāji, kustība "Riga Animal Save".

Šīgada 7. oktobrī līdzīga akcija norisinājās pie lopkautuves Cēsīs, kur pulcējās aptuveni 30 dzīvnieku aizstāvji, kas pēc vienošanās ar uzņēmuma vadību pietuvojās smagajās automašīnās vestajām govīm un teļiem. Šoreiz akcija notiks pie kādas no lopkautuvēm Zemgalē.

Akcijas aprakstā rīkotāji norāda: "Laikā, kad gaidām vienus no gada skaistākajiem svētkiem, bieži pārdomājam un izvērtējam paveikto, koncentrējamies uz saviem tuvākajiem un nereti arī iesaistāmies labdarības akcijās, aicinām savās domās ielaist arī dzīvniekus, kuri cauru gadu ikdienā mums paliek neredzami, bet daudziem Latvijā atradīsies uz šķīvjiem Ziemassvētku mielastā. Šī miermīlīgā akcija ir aicinājums būt godīgiem – pret sevi un pret viņiem. Ja mums rūp ar dzīvniekiem notiekošais, nepievērsim uz to acis!"

Dzīvnieku aizstāvji šādas klusas pulcēšanās pie lopkautuvēm plāno īstenot regulāri, lai pievērstu uzmanību nāvei nolemtajiem dzīvniekiem un veicinātu diskusijas par cieņpilnu izturēšanos pret viņiem.

"Riga Animal Save" ir starptautiskās dzīvnieku aizstāvju kustības "Animal Save Movement" Latvijas atzars, kas cenšas pievērst uzmanību govīm, cūkām, vistām, aitām un citiem dzīvniekiem, ko ik dienu nogalina kā daļu no gaļas, piena, olu un vilnas ražošanas cikla.

Par akcijas norisi vairāk var uzzināt tās "Facebook" lapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!