Foto: Unsplash.com
 
Aktualitātes
02.10.2020

Dzīvesbiedru iniciatīva ir visstraujāk parakstītā "ManaBalss.lv" vēsturē

Komentē
0

Vakar platformā "ManaBalss.lv" ievietoto iniciatīvu "Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību" 24 stundu laikā parakstījuši 4043 cilvēki, kas ir jauns vienas dienas rekords.

Parakstu vākšanu 1. oktobrī sāka kustība "Dzīvesbiedri", reaģējot uz Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas 30. septembra balsojumu, kurā tālākai izskatīšanai noraidīta vairāk nekā 10 000 cilvēku parakstītā iniciatīva par viendzimuma pāru tiesisko aizsardzību.

Kā teikts iniciatīvas aprakstā, tās mērķis ir aicināt likumdevēju pieņemt tiesisko regulējumu ārpus laulības savienībā dzīvojošu pāru tiesiskai atzīšanai un sociālajai aizsardzībai: "Laulība Latvijas sabiedrībā vairs netiek uzskatīta par vienīgo ģimenes formu, un arvien biežāk ģimenes attiecības tiek veidotas ārpus laulības institūta. Piemēram, 2019. gadā Latvijā piedzima 7 209 bērni jeb nepilni 39% no visiem dzimušajiem, kuru vecāki nav bijuši laulībā. Taču līdz šim likumdevējs ir vairākkārt izvairījies no šādu ģimenes formu tiesiskās atzīšanas un aizsardzības. Tas neatbilst Latvijas Republikas Satversmes 110. panta jēgai – ka valstij ir jāaizsargā un jāatbalsta ģimene."

Iniciatīvā iekļauti vairāki punkti, kuru īstenošana tiks prasīta no likumdevējiem un, kā uzsver iniciatīvas veidotāji, tā sniegs atbalstu visām Latvijas ģimenēm, dodot tām drošības sajūtu.

Iniciatīvu iespējams izlasīt un parakstīt šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!