Foto: Evija Trifanova
 
Aktualitātes
08.10.2019

Džilindžers paziņo, ka ar teātri vairs nenodarbosies

Komentē
0

Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers pirmdien, 7. oktobrī, parakstījis vienošanos ar teātra direktoru par atkāpšanos no amata. Viņš arī paziņoja, ka plāno pamest profesiju, vēsta "Panorāma".

Īsziņu sarakstē ar LTV Džilindžers norādījis, ka negrasās apspriest teātra iekšējās problēmas un konfliktus publiskajā telpā, pieminot, ka "detalizētāks situācijas skaidrojums varētu nodarīt kaitējumu bijušo kolēģu (īpaši aktīvāko revolucionāru) reputācijai".

Tāpat režisors norādīja, ka teātri gatavs pamest pavisam: "Cerams, ka visa ļaunuma sakne – Džilindžers – ir izravēta un turpmākā Dailes teātra darbība būs radoši sekmīgāka. Un nobeigumā priecīga ziņa maniem nelabvēļiem – savā turpmākajā dzīvē ar teātri vairāk nenodarbošos."

Jau ziņots, ka septembra beigās publiskajā telpā izskanēja domstarpības starp Dailes teātra aktieru kolektīvu un teātra ilggadējo māksliniecisko vadītāju Dž. Dž. Džilindžeru. Aktieri pārmeta Džilindžeram pienākumu nepildīšanu atbilstoši augstvērtīga un valsts subsidēta teātra prasībām, savus iebildumus izklāstot arī atklātā vēstulē.

Pašlaik plānots, ka Džilindžera pienākumus Dailes teātrī pārņems pagaidu mākslinieciskā padome, kurā ietilpst pārstāvji gan no administrācijas, gan no aktieru puses, kā arī režisori.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!