Foto no 2018. gada Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles
 
Aktualitātes
20.03.2020

Drošības nolūkos atliek arī Rīgas Starptautisko laikmetīgās mākslas biennāli

Komentē
0

Otrās Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA2) lēmums atlikt tās norisi ir saistīts ar šībrīža globālajiem draudiem sabiedrības veselībai, kā arī ievērojot valsts, starptautisko un veselības institūciju ieteikumus un noteiktos ierobežojumus, ziņo biennāles rīkotāji.

Biennāle un tās kuratoru komanda galvenās kuratores Rebekas Lamaršas-Vadelas vadībā patlaban apsver dažādas iespējas, kā skatītāji varētu iepazīt 48 biennāles dalībnieku darbus. Sīkāka informācija par RIBOCA2 jauno formātu tiks izziņota drīzumā. "Biennāle turpinās atbalstīt iesākto vai procesā esošo jaundarbu realizēšanu, tikai nepieciešamības gadījumos piedāvājot citus radošus risinājumus," teikts paziņojumā presei.

Bija plānots, ka biennāle norisināsies no 16. maija līdz 11. oktobrim kādreizējā kravas ostā Andrejsalā Rīgā, bijušajā Arhitektu savienības vasarnīcā Jūrmalā, kā arī vairākos restorānos. Iedvesmojoties no Māras Zālītes dzejas krājuma, biennālei dots nosaukums "viss reizē zied" (and suddenly it all blossoms) un bija iecerēts, ka biennāles ietvaros būs skatāmi 48 mākslinieku darbi, no kuriem divas trešdaļas tiktu radīti tieši biennālei.

Rīgas Biennāles fonda dibinātāja Agnija Mirgorodska uzsver: "Mūsu komandas, mākslinieku, sadarbības partneru un apmeklētāju veselība un drošība vienmēr bijusi mūsu prioritāte, tāpēc mēs ar smagu sirdi esam spiesti paziņot, ka 2020. gada 14. maijā biennāle savu darbu nesāks. Tomēr, pārfrāzējot RIBOCA2 koncepta formulējumu, mēs turpinām meklēt "alternatīvus veidus, kā spriest un rīkoties kopējās nākotnes labad", izmantojot šo situāciju kā iespēju "baiļu paralīzi transformēt rīcībspējā un riskus uztvert ar entuziasmu". Mēs šībrīža sarežģījumos saskatām vēl nebijušu izdevību meklēt jaunu pieeju izstāžu iekārtošanas formātam."

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!