Aktualitātes
26.07.2021

Draud slēgt Svetlanas Aleksijevičas vadīto Baltkrievijas PEN centru

Komentē
0

Baltkrievijas Augstākā tiesa uzsākusi lietu pret Baltkrievijas PEN centru, draudot Nobela prēmijas laureātes Svetlanas Aleksijevičas vadītajai organizācijai ar slēgšanu, ziņo "The Calvert Journal".

PEN ir starptautiska rakstnieku biedrība, kas dibināta, lai aizstāvētu vārda brīvību un veidotu starptautisku atbalsta tīklu. Baltkrievijas PEN biedrību vada Nobela prēmijas laureāte Svetlana Aleksejeviča, kas kopš septembra dzīvo trimdā Vācijā.

Par lēmumu uzsākt tiesvedību Baltkrievijas PEN centrs tika informēts oficiālu vēstulē 22. jūlijā. Tajā centra biedri tika aicināti sniegt liecību tiesas sēdē, kas jau bija notikusi divas dienas iepriekš. Biedrības banku konti tika iesaldēti 19. jūlijā, pāris dienas pēc policijas kratīšanas centra birojā.

Šī lieta ir daļa no Aleksandra Lukašenko autoritatīvā režīma īstenotā represiju viļņa pret Baltkrievijas nevalstiskajām organizācijām un neatkarīgajiem medijiem. Vairāku labdarības un sabiedrisko organizāciju, tostarp apolitisku, birojos ir veiktas policijas kratīšanas un pret tām uzsāktas tiesvedības.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!