Foto – Ģirts Raģelis
 
Sarunas
04.10.2017

Dmitrijs Petrenko: Vīrišķīgi ir zināt. Man patīk nezināt un meklēt

Komentē
0

Dmitrijs Petrenko  ir dzimis 1981. gada 1. maijā Rīgā. Mācījies Rīgas 53. vidusskolā. 2004. gadā ieguvis bakalaura grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, savukārt 2006. gadā – maģistra grādu socioloģijā. Strādājis Latvijas Televīzijas Ziņu dienestā, bijis politikas analītiķis biedrībā "Latvijas Cilvēktiesību centrs" un portāla politika.lv galvenais redaktors, kā arī Latvijas Televīzijas raidījuma "100 g kultūras" vadītājs un redaktors. 2012. gadā beidzis Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra režijas mākslas maģistra programmu pie kursa vadītāja Mihaila Gruzdova un strādā par teātra režisoru. Iestudējis izrādes "Pēdējais pionieris" Dirty Deal teatro, "Toma Sojera piedzīvojumi", "Visas viņas grāmatas", "Zēni" Dailes teātrī un citas. Pasniedz Liepājas Universitātē. Mēs tikāmies ar Dmitriju, lai parunātu par krievu režisoriem Latvijas teātros, par to, kā zēni kļūst par vīriešiem, un to, vai teātra režisors ir vīrišķīga profesija. Intervēja Ilmārs Šlāpins, video – Ģirts Raģelis.

Projekts "Latvija dažādās valodās" īstenots sadarbībā ar biedrību "Latvijas Pilsoniskā alianse" un Kultūras ministriju projekta "Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības attīstības un starpkultūru dialogu jomā" ietvaros. Projekta finansējuma avots ir Latvijas Republikas valsts budžets.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!