Aktualitātes
26.08.2022

Divas dienas stadionā Rīgā varēs noskatīties izrādi par futbolu "Uzvara ir mirklis"

Komentē
0

26. un 27. augustā Rīgā būs iespēja noskatīties Valmieras teātra festivāla izrādi par futbolu "Uzvara ir mirklis", tika izvirzīta vairākās nominācijās "Spēlmaņu naktī", un saņēma šo balvu kategorijā Gada režisors – Valters Sīlis.

Izrāde stāsta par spēli Stambulā 2003.gada 19. novembrī, kad Latvijas un Turcijas futbola izlašu futbola mačs rezultējās 2:2. Šis neizšķirts, iespējams, ir lielākā uzvara Latvijas futbola vēsturē, jo pateicoties tam, pirmoreiz bija iespējams nokļūt 2004. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā. Kā līdz šim Latvijas futbolam vēsturiskajam notikumam izdevās nokļūt? Kas notiek pēc tam, kad uzvara kļuvusi par skaistām atmiņām?

11 cilvēki pret 11 cilvēkiem spēlē spēli lielā laukumā, uzdevums ir dabūt bumbu pretinieku vārtos. Pirms spēle ir sākusies, viss vēl ir iespējams. Sākas 90 minūšu cīņa, kurā visu var izšķirt viena kļūda. Kļūdas šajā spēlē ir neizbēgamas. Bet, ja tās pieļaujot izdodas saglabāt vienotu komandu, tad arī lieli pārsteigumi ir iespējami.

"Perfektas atmosfēras simulācijas rezultātā stadionā, kurā notika izrāde, 90 minūtēs savijās  sporta spēlēm raksturīgais adrenalīns un skatuves mākslu piedāvātais estētiskais baudījums. Futbola spēle kā izrādes struktūrelements panāca spēcīgu sociālu efektu, kas reti izdodas pat pieredzējušiem reklāmistiem un polittehnologiem" (Kroders.lv, Lauma Mellēna-Bartkeviča)

"Daudz dzīva humora, piemēram, salīdzinot sportistus ar amerikāņu popkultūras zvaigznēm, un sirsnības, apsmaidot latviešu fanu centību ar saucieniem palīdzēt sportistiem un vienlaikus apliecinot patriotismu." (Latvijas Avīze, Ilze Kalniņa)

Iestudējuma radošajā komandā apvienojušies režisors Valters Sīlis, horeogrāfe Kristīne Brīniņa, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, skaņas mākslinieks Gatis Krievāns, scenogrāfs Uģis Bērziņš un aktieri Arturs Krūzkops, Kristiāns Karēļins, Jānis Kronis, dejotāji Agate Bankava, Katrīna Stepiņa, Nauris Miķelis Goba, Edvards Kurmiņš, Arturs Muskars, kā arī jaunie futbolisti. Producents – Istabas teātris.

Rīgā izrādi varēs noskatīties 26. un 27.augustā, Gulbenē – 3.septembrī, bet Liepājā – 16. septembrī. Biļetes uz izrādēm nopērkamas "Mobilly".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!