Aktualitātes
07.11.2022

"Dirty Deal Teatro" tapusi ukraiņu mākslinieces monoizrāde "Drama Queen"

Komentē
0

Novembrī uz "Dirty Deal Teatro" skatuves nonāks jaunās ukraiņu skatuves mākslinieces Sofijas Meļņikovas un režisora Valtera Sīļa sadarbībā tapusī monoizrāde "Drama Queen" jeb stāsts par to, "kā karš pārvērta Sofiju par drāmas karalieni". 

Izrāde-ceļojums balstīts mākslinieces atmiņās par bēgšanu no Ukrainas un sevis meklējumiem Rīgā. Kā pārdzīvot bēgļu gaitas, bailes, vientulību, neizdevušos mīlestību un astoņus gadus ilgo attiecību izjukšanu?

"Es mīlu Ukrainu, teātri, mūziku, literatūru, mūsdienu audiovizuālo mākslu un kino. Aizbēgot no kara un sava bijušā, tikai tagad sāku aptvert, kas man patīk, ko es mīlu," stāsta jaunā ukraiņu skatuves māksliniece Sofija Meļņikova, kas 2022. gada aprīlī ieradās Latvijā.

Režisors Valters Sīlis, kurš kopā ar ukraiņu mākslinieci strādā pie iestudējuma, skaidro: "Sofijas izrādi veido gan pieredze, kurai kopš šīgada sākuma gājuši cauri daudzi ukraiņi, gan personīgs stāsts par mēģinājumiem saprast sevi un savas attiecības ar tuvākajiem laikā, kad līdz šim daudzmaz sakārtotā dzīve ir pilnībā sagruvusi. Darbs iecerēts kā Sofijas solo izrāde, kurā lielu lomu spēlēs arī viņas izglītība klasiskajā dziedāšanā."

Izrāde notiks ukraiņu un krievu valodā ar subtitriem latviski. Tās dramaturģijas autore un galvenās lomas atveidotāja ir Sofija Meļņikova, izrādes māksliniece ir Kristina Rezvõhh, savukārt kopā ar Sofiju pie režijas strādā Valters Sīlis. Par "Drama Queen" tulkojumu latviski parūpējās tulkotāja Māra Poļakova.

Izrāde notiks 25. un 26. novembrī 19:00 "Dirty Deal Teatro".


Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!