Aktualitātes
05.02.2021

"Dirty Deal Teatro" piedāvās jauno režisoru īsizrādes pilsētvidē

Komentē
0
"Dirty Deal Teatro" (DDT) rīkotais jauno režisoru īsizrāžu cikls "Kāpēc es naktīs neguļu" noslēdzas ar Henrija Arāja, Ilzes Blokas un Mārtiņa Zvirbuļa darbiem. Sākot ar 5. februāri, izrādes dažādos formātos būs iespējams piedzīvot "Dirty Deal Teatro" apkārtnē Āgenskalnā, savukārt noslēdzošā diskusija ar jaunajiem māksliniekiem norisināsies tiešsaistē 13. februārī pulksten 19.00, informēja teātra pārstāvji.
 
Sākot no oktobra, DDT iepazīstinājuši skatītājus ar jaunajiem režisoriem četros īsizrāžu vakaros, kas sākumā norisinājās klātienē, bet vēlāk izmantoja dažādās tiešsaistes iespējas.

Cikls "Kāpēc es naktīs neguļu" ļauj ielūkoties divdesmitgadnieku pasaulē, atklājot to, kas viņus uztrauc un urda. "Dirty Deal Teatro" dod iespēju jaunajiem skatuves māksliniekiem reaģēt uz viņiem nozīmīgo, sāpīgo un aktuālo. Izrāžu tapšanā režisorus kā mentors atbalsta DDT dramaturgs Jānis Balodis.

Meklējot radošus risinājumus un izmantojot šī brīža iespējas, projekts vairākkārt mainījis formātu. Šoreiz kopā ar biļeti būs iespējams iegādāties ne tikai saiti uz diskusiju tiešsaistes platformā "Zoom", bet arī instrukciju un karti, kas palīdzēs piedzīvot jauno režisoru vides izrādes. Dodoties pastaigā "Dirty Deal Teatro" tuvākajā apkaimē, līdzi būs jāņem telefons ar interneta pieslēgumu, kā arī austiņas. Atverot saites uz audio un video failiem, skatītāji varēs piedzīvot trīs īsizrādes pilsētvidē.

Izrādes mākslinieku izraudzītajos punktos būs pieejamas no 5. līdz 22. februārim, taču pašus režisorus varēs sastapt 13. februārī tiešsaistes diskusijā, kuru vadīs Ņikita Trojanskis. Pēc diskusijas gaidāms arī cikla noslēguma pasākums, kurā ar visiem režisoriem sarunāsies viņu mentors – dramaturgs Jānis Balodis.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!