Foto: Jilbert Ebrahimi, Unsplash.com
 
Aktualitātes
07.08.2018

Dibināta biedrība "Zero Waste Latvija"

Komentē
0

1. augustā, Zemes pārtēriņa dienā (Earth Overshoot Day), Latvijā dibināta biedrība "Zero Waste Latvija", kas popularizēs bezatkritumu dzīvesveidu un atbalstīs šāda dzīvesveida uzturēšanai nepieciešamo iniciatīvu ieviešanu.

Līdz šim "Zero Waste Latvija" kustība apvienoja cilvēkus, kuri uzskata: lai izvairītos no pārmērīga patēriņa un atkritumu nelabvēlīgās ietekmes uz vidi, ir nepieciešams samazināt ikdienā radīto atkritumu daudzumu.

Par biedrību "Zero Waste Latvija" kļuvusi 2018. gada Zemes pārtēriņa dienā (Earth Overshoot Day) – 1. augustā. Saskaņā ar Global Footprint Network aprēķiniem, šogad 1. augusts ir diena, kad pasaulē iztērēti visus gadam paredzētie resursi un sākas aizņemšanās no nākamajiem gadiem. Ar katru gadu šī diena arvien straujāk pietuvojas gada sākumam.

"Zero Waste Latvija" valdes priekšsēdētāja Laura Treimane saka: "Biedrību dibinām Zemes pārtēriņa dienā. Veidojot biedrību uz šāda pamata, skaidri iezīmējam problēmas, kuras vēlamies risināt. Bezatkritumu prakses Latvijā gan individuālā, gan institucionālā līmenī ir vitāli nepieciešamas, lai veiktu pagriezienu ilgtspējīgas attīstības virzienā. Ja vēlamies to īstenot, ir jārīkojas kopā. Biedrība "Zero Waste Latvija" turpinās sevi dēvēt par kustību, kas arī turpmāk apvienos bezatkritumu dzīvesveida entuziastus, lai dzīve bez lieku atkritumu radīšanas Latvijā kļūtu par normu."

Organizācijas galvenie mērķi ir veidot un atbalstīt videi draudzīgas alternatīvas piesārņojošiem ieradumiem, pakalpojumiem un precēm, un veicināt to pārņemšanu plašākā sabiedrībā; popularizēt bezatkritumu dzīvesveida un aprites ekonomikas principus, kā arī sniegt atbalstu tiem, kas vēlas īstenot un veicināt bezatkritumu prakses.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Rīgā atklāts pirmais beziepakojuma preču veikals.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!