Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Savulaik tika estetizēts dilonis - tuberkuloze. Mira no diloņa jau gana daudz nabagu, tomēr tieši nelaimīgie bagātnieki - diloņslimnieki šo kaiti tā apdziedāja, ka drīzāk tā bija laime, ne nelaime mirt no tās.

Tagad es vēroju, ka notiek kaut kas līdzīgs. Kāds izdomā un kādi daudzi daudzi atsaucas, ka var identificēties ar šo kaiti un no tās smagi ciest.

Patiesībā depresijai ir ļoti loti smaga un grūti atpazīstma klīnika. Tā nav dzjenieku un režisoru - ah - es tagad zinu savu diagnozi. Un patiesībā to spēj diagnosticēt tikai pieredzējuši speciālisti . Tāpat kā , ja reiz tā ir , tad to ārstēt tomēr vajadzētu uzticēt nevis psihoterapeitam un satoristiem , bet gan psihiatriem, vai vismaz sadarbojoties šiem speciālistiem. Nevis pašdiagnosticējoties un pašārstējoties.
Un vēl - tie depresionisti, kuri vienā brīdī neredz jēgu izkāpt no gultas - jo slimi , bet otrā brīdī iesper pa vēderu - pretējam dzimumam vai orientācijai un nepieņemam viedoklim, vai ādas krāsai - tie ir tādi paši slimnieki , kā es Leimaņa balerīna. Es tā domāju -cieti.

Starp citu - ja es būtu melnā sieviete - tad tāds satori.lv par mobingu uz ātrāko tiktu aizliegts , polcisti piekauti un mašīnas sadedzinātas un skatlogi izsisti. Tagad nekā . Tagad turpinu lasīt, kā publika tiek uzkurināta ar depresijas smalkumu - ko būtībā arī var nosaukt par ņirgāšanos par īstiem depresijas slimniekiem.

Tā es domāju.

Mehāniskais Mandarīns
pirms 3 gadiem
Es, savukārt, domāju, ka aiz Skaisles Jatalnieces slēpjas nevis reāls personāžs ar savām domām, bet bots, kura uzdevums ir spļaut ārā randomizētus teikumu virknējumus zem katra raksta, lai izklaidētu lasītājus, jo tāds entuziasms uz tik nesakarīgiem murgiem ir pārāk aizdomīgs, lai to piedēvētu dzīvam cilvēkam :)
Ja nu sagadījies ir tā, ka jūs tomēr esat reāla persona, lūdzu, vērsieties pie tiem speciālistiem, kurus pati piesaucāt. Tie jums noteikti palīdzēs. Sakiet paldies man vēlāk!

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Labrītiņ.
Problēmas ir visiem. Tas tiesa. Piekrītu, tai skaitā man un tev.
Satoristu entuziastiem jau daži mani ieraksti zem dažiem publicējumiem desmitkāršojas un viņi kliedz - ā - palīgā - Skaisle ir zem katra raksta ā - glābiet! Es to vērtēju pirmkārt kā garlaicības izpausmi. Nu tieciet ar to galā paši.

Pārmaiņas pēc uzrakstiet kaut ko gudru. Kaut ko daudz sakarīgāku
kā es rakstu. Izlasīšu -ja intriģēs uzrakstīšu savas domas. Galvenais - kādas savas domas.

Bet vispār - vakardien kārtējo reizi nospriedu, ka patiešām esam nabadzīgākā ES valsts un nabadzīgākā šī vārda visplašākajā - arī gara - nozīmē. Proti - no rīta izlasīju ziņu, ka valdība nolēmusi nojaukt Pasaules biznesa centru un tā vietā būvēt koncertzāli. Nobrīnījos. Vai tiešām tā nu ir tā sliktākā okupācijas laiku arhitektūra, bet nospriedu, ka kaut ko esmu "palaidusi garām" par arhitektūru. Bet nu apspriešana ar tautu gan nav notikusi un tas nu gan slikti - jo ir gluži kā okupācijas laikā, kad partija visu zināja labāk un ar mums kā ar lopiem.


Bet tad es tā padomāju - bet vai Latvijā vispār kaut kas tāds ir iespējams - kā varas komunikācija ar sabiedrību?
Nu ar ko tad partijas, lai komunicētu? Kas ir tie cilvēki, kas mūs sabiedrību pārstāvētu?
Teorētiski tai būtu jābūt inteliģencei, bet praktiski rodas jautājums - kas tā tāda?


Arī tagad - koncertzāle nav militāra bāze. Tā ir sabiedriska kultūras celtne, kuru cels un uzturēs par nodokļu maksātāju naudu. Kur sabiedrības līdzdalība tā apspriešanā , lēmumu pieņemšanā? Nekur. Tādas sabiedrības līdzdalības nemaz nav. Un kāpēc nav ?
Es domāju, ka tāpēc , ka vienkārši ne uz ko tādu vairs neesam spējīgi. Un tad nu viens komentāros klaiņojošs un kaitinošs tantuks ir lielākais notikums satoristiem.
Savulaik es biju vienīgā, kura iebilda , ka romānu sēriju par 21.gs. dēvē par vēsturiskajiem romāniem. Komentāros jau nenotika diskusija par jā vai nē, vai
kas vispār ir vēsturiskais romāns. Dominēja manis apsaukāšana - ka man skaužot, ka es nesaprotot utt.
Kas mainījies?

Es uzskatu, ka autore 21.gs. slimību vulgarizēja, banalizēja , pie tam savtīgos pašreklāmas nolūkos. Es šo savu viedokli centos paust savos komentāros. Mans pienākums nav būt labai domājot tāpat kā jūs.

Tā kā - baidieties, protams. Atvērsiet nākošo rakstu un tur komentāros atkal sēdēšu es - ar savu uzputoto viedoklīti. Ko darīt - tāda dzīve...⁸

Mehāniskais Mandarīns
pirms 3 gadiem
Pirms steidzies piedēvēt sev jau tādu kā enfant terrible statusu, atļaušos norādīt, ka tavi neirastēniskie komentāri nekādā veidā nav "neērti" vai konfrontējoši, tie vienkārši ir muļķīgi un naivi :) Cilvēks te ir padalījies ar atklātu rakstu par savu slimību, kas izrādās ir pietiekošs iemesls, lai tādam indivīdam, kā tev atrautu slūžas un sāktos haotiski domu plūdi, kuros ir viss, sākot ar nodokļu nemaksāšanu un beidzot ar koncertzālēm un militārajām bāzēm. Mums, parastajiem, protams, nav tik apdāvināta un plaša domāšana, tāpēc mēs turpināsim būt vienārši labi.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Jā un vēl. Izlasi, ko raksta Mikēnu orākuls - man. Skolas līmeņa mobings.
Viena lieta ir skaidri jāsaprot, es uzskatu, ka tā ir nenormālākā netaisnība, ka man katru gadu palielina nodokļus, bet izrādās , ka šitie plānā galdiņa urbēji - daiļrunātāji un daiļrakstītāji nodokļus vispār nemaksā.

Es par to brēcu kur vien varu un cik vien varu.
Pie tam - šodien ir 17.jūnijs un es vēl neesmu saņēmusi to pašu niecīgo dīkstāves pabalstu, kas man ir apsolīts un ar ko es rēķinos, ka dabūšu. Mediji ziņoja, ka kuļturščikiem grūti laiki - jāpārdodot gleznas un ģimenes dārgumi. Bet ko darīt tiem, kuri valstij maksājuši nodokļus un kuriem nav ne gleznu, ne dārgumu, ko pārdot?
Un tas ļaunākais ir - ka visi iesaistītie ir gatavi jo dedzīgi cīnīties pret latviešiem rasistiem, homofobiem, antisemītiem un fašustiem. Pret latviešiem kā tādiem, jo redz - tad izpaliek kreņķis par nodokļu maksāšanu. Pareizāk - par privilēģijām nodokļus nemaksāt, bet saņemt no valsts to pašu un vēl vairāk kā nemaksātāji.

Jā ērti iekārtojušies esiet, saprotu, kāpēc tāds naids pret tādiem, kuri ar to nav mierā. Saprotu tīri labi, bet nu neatbalstu

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
labojums -
par privilēģijām nodokļus nemaksāt, bet saņemt no valsts to pašu un vēl vairāk kā maksātāji.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Mandarīn, apžēlojies !!! - nu nolaidies no saviem augstumiem. Nu neesiet jūs ne katrs atsevišķi, ne kopā ņemot labāki par mani. Nu neesiet un tāpēc nevariet turpināt būt labi.
Pirms tu grimsti manos rakstu plūdos , izlasi vēlreiz , ko Tu raksti. Un padomā.
Tu autores rakstītajam piekrīti, es nē. Vēl vairāk - es uzskatu , ka tas nav īsti godīgi un kaut kādā mērā pat ir bīstami par šo slimību rakstīt tā kā autore to dara. Un !? Tāpēc es sliktāka par jums? Nē. Nekā nebūs.
Plivinies vien tālāk , meklē sev citus, kam šito stāstīt

Mehāniskais Mandarīns
pirms 3 gadiem
Eh, problēmčupa tu. Tik garlaicīgi, ka slinkums pat atbildēt. Nu, ja tev pat pie raksta par, visticamāk, tev nepazīstama cilvēka slimību, sprūk ārā tavas nodokļmaksātāja vaimanas, un nākas piņķerēt to visu kopā ar kaut kādām globālām un ar raksta tēmu nesaistītām problēmām, turklāt izsakoties tā, it kā būtu raksta autoram ar sveci stāvējusi klāt, tad man nekas cits neatliek, kā novēlēt tev, nabaga jocīgais radījum, ātru izveseļošanos. Gan jau tā vienīgā un īstā metode pati tevi atradīs agrāk vai vēlāk.

Linda Gabarajeva
pirms 3 gadiem
Liels, liels paldies par rakstu. Lasot man bija sajūta, ka esmu pavisam tuvu kaut kam siltam, lielam un labam. Kad es biju pavisam izolējusies, man palīdzēja tieši tas, ka varēju izlasīt, ka kādam ir bijis līdzīgi. Nu, un redzēt, ka šis cilvēks vēl joprojām ir dzīvs. Laikam ir ļoti grūti saprast depresiju kādam, kurš to nav piedzīvojis, bet šī raksta lielākais devums
, manuprāt, ir tieši tiem, kuri depresiju pazīst un piedzīvo.

Mikēnu Orākuls
pirms 3 gadiem
Milzīgs PALDIES par rakstu! ļoti, ļoti vērtīgs materiāls pārdomām.

igel
pirms 3 gadiem
1) It is ok, not to be ok!
2) I am only human after all!

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Nu satoristu ciešanām gals nav paredzams.


Atdzīvojas un kļūst veseli tikai tad, kad naudu vajag.

Lūk, valsts 2 miljonus piešķīrusi - tā vispārināti izsakoties - samantas tīnas lūpu apspriešanai.

Varbūt tāpēc , ka tādi spriedēji bija vienīggie , kuri kā teica Elizabete I -necieta no sāpēm un prāta?!

ne reāli
pirms 3 gadiem
Ārkārtīgi precīzi un vērtīgi.
Tieši esmu mēģinājis aprakstīt to sajūtu kā to, ka vienkārši eksistēt kļūst aizvien grūtāk bez nekāda īpaša iemesla, un tas, kas agrāk bija garantēts dotais lielums, tagad ir aizvien grūtāk uzturams tuvu "normālajam" līmenim, vai vismaz pēc iespējas tuvāk tam.



Tiem "saņemies, kādas traumas, mani bērnībā vispār pizģīja un nekas, viss ok" cilvēkiem visbiežāk gribas uzšaut ar kādu (metaforisku) lāpstu, kas mums visiem taču ir pa rokai no tās grāvju rakšanas.

Agra Liege
pirms 3 gadiem
Liels paldies par brīnišķīgo un trauslo atklātību, un par ārkārtīgi būtiskas un bieži sastopamas situācijas normalizēšanu. Mums visiem par to jāmācās runāt vairāk un bez kauna.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Nu ne gluži piekrītu.
Varbūt derētu tomēr to paškritiku ne gluži cementā nosmacēt.
Es ieteiktu sakārtot nodokļu jautājumu. Sākt maksāt nodokļus, veidot uzkrājumus, apspriest godīgi un atklāt, iesaistot plašas tautas masas radošo industriju veikumu. Īsāk atcelt to būtībā graujošo principu - outside cake, inside fake - mūsu kultūrtelpā. Atcelt to pašapkalpošanās principu un goda vārds - zvēru - uzlabosies i garīgā i fiziskā veselība.

Dzīve atgūs krāsas , iegūs garšu. Beigsies mūžīgais ciešanu purvs

Es to nopietni

aiwwa
pirms 3 gadiem
Es to nopietni. Lūdzu, aizvācies no šejienes! Lūdzu, lūdzu! Reāli negribu pie gandrīz katra raksta redzēt tavu komentāru!

Mikēnu Orākuls
pirms 3 gadiem
Viņa neaizvāksies. Neglītām, vientuļām sievietēm ar zemu atalgojumu un vēl zemāku pašvērtējumu vienīgā izklaide ir rakstīt "dziļdomīgus" komentārus, paužot savu reālajā dzīvē nevienam nevajadzīgo viedokli :) Draugu arī nav, tādēļ jāatvieglojas internetos :)

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Ai ai ai skaistais bagātais laimīgais orākul - mikēnu lai :) ne manis, bet sevis labā - izlaid drusku gaisu. Ka neaiznes pa vējam :)

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Nē. Neceri. Man ir sarežģīti ar naudu, bet ja tev ir tik slikti - uzsaukšu tev dakteri.
Es to visā nopietnībā.

knaģis
pirms 3 gadiem
101 atruna, kā neticēt Dievam.

Skaisle Jatalniece
pirms 3 gadiem
Vai tiešām nevar bez mūžīgās zaimošanas
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!