Aktualitātes
17.12.2020

Daugavpils teātris ar lugas lasījumu pauž atbalstu kolēģiem Baltkrievijā

Komentē
0

Decembra sākumā Daugavpils teātrī sadarbībā ar Daugavpils ziņu portālu Chayka.lv tapa baltkrievu dramaturga un scenārista Andreja Kureičika jaunākās lugas "Aizvainotie. Baltkrievija" lasījuma videoieraksts, lai vērstu pastiprinātu uzmanību notikumiem Baltkrievijā un paustu atbalstu kaimiņzemes iedzīvotājiem, tostarp kolēģiem.

Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs sakarā ar lugas "Aizvainotie. Baltkrievija" lasījumu stāsta: "Mūsu mērķis bija paust morālu atbalstu kolēģiem no Jankas Kupalas Nacionālā akadēmiskā teātra, nozīmīga nacionālās kultūras nesēja un glabātāja, kurš šoruden tika likvidēts. Mēs nevaram rast attaisnojumu tik brutālai rīcībai pret kultūras vērtībām, pret aktieriem, kuri kā sociālais slānis ir maz pasargāti, jo ir tiešā veidā atkarīgi no sava teātra. Ar šī lasījuma palīdzību mēs ne tikai paužam savu solidaritāti un atbalstu kolēģiem, bet arī iedēstām cerību, ka abi teātri kādreiz tomēr varēs turpināt sadarbību un īstenot kopīgās ieceres."

Luga "Aizvainotie. Baltkrievija" uzrakstīta mēnesi pēc pirmajiem protestiem Baltkrievijā, tajā tiek aprakstīti notikumi pirms vēlēšanām, un tie notikumi, kas izvērsās ielās pēc 9. augusta.  Lugas varoņu prototipi ir reāli cilvēki: prezidents Lukašenko, viņa jaunākais dēls, Svetlana Tihanovska, Aleksandrs Traikovskis, Marija Koļesņikova un citi. Tekstā ir izmantotas politiķu intervijas, protestējošo stāsti, internetā nopludinātās vēlēšanu komisijas sarunas, atainojot Baltkrievijas sabiedrības visdažādākos uzskatus.

Lasījumā piedalās Daugavpils teātra aktieri Vadims Bogdanovs, Miroslavs Blakunovs, Mihails Abramovs, Marks Šelutko, Jeļena Ņetjosina, Milena Savkina, Maija Korkliša.

Lugas lasījuma video ieraksts (krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā) ir pieejams šeit:

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!