Sergejs Lozņica. Publicitātes foto
 
Aktualitātes
19.07.2016

Daugavpilī sākas Sergeja Lozņicas jaunās spēlfilmas "Lēnprātīgā" uzņemšana

Komentē
0

Otrdien, 19. jūlijā, Latvijā sākas baltkrievu izcelsmes kinorežisora Sergeja Lozņicas pilnmetrāžas spēlfilmas "A Gentle Creature" jeb "Lēnprātīgā" uzņemšana. Filmēšana notiks Daugavpilī un tās apkaimē gandrīz piecu nedēļu garumā, informēja NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Arī režisora iepriekšējā spēlfilma "Miglā" ("In the Fog", 2012), kas pirmizrādi piedzīvoja Starptautiskajā Kannu kinofestivālā un saņēma tur FIPRESCI balvu, tika uzņemta Latvijā.

Filmas "Lēnprātīgā" scenārijs veidots pēc krievu rakstnieka Fjodora Dostojevska stāsta motīviem. Lozņica atklāj, ka filmas stāsts ir paša radīts – no sākuma līdz pat beigām. "Mani iedvesmoja Dostojevska īsstāsts, kuru viņš uzskatījis par fantastikas žanram piederīgu. Oriģinālais stāsts vēsta par attiecībām starp spīdzinātāju un upuri, turklāt tas veidots no spīdzinātāja perspektīvas. Manā topošajā filmā upuris saglabā upura lomu, savukārt spīdzinātājs netiek personificēts kā viens tēls – tā sadistiskās īpašības piemīt virknei varoņu, un arī upura dzīves telpa pati par sevi ir biedējoša un agresijas pilna," stāsta Sergejs Lozņica.

Upura lomu atveidos krievu aktrise Vasilina Makovceva. Pārējo aktieru ansambli veido aktieri no Krievijas, Latvijas un Rumānijas, tostarp Valerjus Andrjuta, Sergejs Koļesovs, Lija Ahedžakova, Dmitrijs Bikovskis u.c. Filmā piedalīsies arī liels skaits neprofesionāļu, kuri vairāku mēnešu garumā tika rūpīgi atlasīti dalībai projektā – šāda pieeja raksturīga Lozņicas mākslinieciskajai koncepcijai.    

Filmu "Lēnprātīgā" producē franču kompāniju "Slot Machine", kas producējusi virkni pasaulē pazīstamu filmu – to skaitā dāņu režisora Larsa fon Trīra projektus ("Nimfomāne", "Antikrists" u.c.), filmēšanas procesu Latvijā nodrošina "Film Angels Studio", kam ir ievērojama pieredze darbā ar starptautiskiem filmu projektiem. Filma "Lēnprātīgā" saņēmusi arī Nacionālā kino centra un Rīgas Domes līdzfinansējumu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā.

Filmu plānots pabeigt 2017. gadā, un to izplatīs kompānija "Wild Bunch".

Iesakām noskatīties "Satori" sarunu ar režisoru:

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!