Aktualitātes
15.10.2019

Daudz asiņu, līķu un melnā humora: Elmārs Seņkovs gatavojas debitēt Liepājā

Komentē
1

Darbu pie sava pirmā iestudējuma Liepājas teātrī uzsācis režisors Elmārs Seņkovs. Viņa vadībā top trilleris "Šekspīrs", kurš pirmizrādi piedzīvos 16. novembrī. Dramaturģisko materiālu, kompilējot izcilākās Viljama Šekspīra lugas, radījusi dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce.

"Mani interesē tās lugas, kurās tiek atspoguļots lielais varas mehānisms. Kā tas darbojas? Kā cilvēki manipulē viens ar otru, kā viltus informācija maina situāciju un kā cilvēks nodod cilvēku. Šīs tēmas joprojām ir aktuālas. Tāpēc es vēlos stāstīt par vairākām Šekspīra lugām," saka E. Seņkovs. Līdz ar to uz skatuves satiksies Ričards III, Otello, Makbets, Džuljeta un citi Šekspīra varoņi, kuru ceļi līdz šim nav krustojušies.

"Teksts tiek veidots atbilstoši režisora vīzijai un scenogrāfa iecerei, Šekspīra lugas cenšoties pietuvināt mūsdienu cilvēka domāšanas ātrumam un pasaules uztverei. Labi zināmā dramaturģijā meklējam jaunus uzsvarus un tās interpretācijas, kopā savīšanas iespējas," saka R. Bugavičute-Pēce.    

"Režisors sola daudz asiņu, daudz melna humora un vēl vairāk līķu, kā jau Šekspīra lugās tas ierasts. Izrāde par to, kā cilvēki manipulē cits ar citu, kā viltus informācija maina situāciju un kāds pārējos allaž tur sev ērtā pavadā. Aust rīts. Mostas varenie, kroplie, mīlošie un aizvainotie, mostas varaskāre, vēlme atriebties un sirdsapziņas mokas… Aust rīts. Nu, vai pasaule nav skaista?" teikts paziņojumā presei.

Izrādē piedalīsies aktrise Inese Kučinska, kuras izaicinājums būs Ričarda III loma, savukārt pārējos varoņus, kā jau Šekspīra laika teātrī pienākas, atveidos tikai vīriešu kārtas aktieri – Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Kaspars Kārkliņš, Edgars Ozoliņš, Gatis Maliks, Rolands Beķeris, Pēteris Lapiņš.

Izrādē tiks izmantota ērģeļu mūzika, kas būs komponista Edgara Mākena interpretācijas par baroka mūziku. Skatuves vizuālo noformējumu un kostīmus veido mākslinieks Reinis Suhanovs, gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis, savukārt režisoram asistē un par objektu teātra jautājumiem konsultē Matīss Budovskis. 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!