Skats no izrādes mēģinājuma
 
Aktualitātes
13.02.2013

Dailes teātrī tapis mūzikls pēc Puškina darba "Oņegins" motīviem

Komentē
0

22. februārī Dailes teātrī notiks Kārļa Lāča, Jāņa Elsberga un Evitas Mamajas mūzikla "Oņegins" pirmizrāde. Jauniestudējuma režisors ir Dž. Dž. Džilindžers, un tas veidots pēc Aleksandra Puškina darbu motīviem.

Savu dzejā sarakstīto romānu pats Aleksandrs Puškins nosauca par varoņdarbu. To ir radījuši prāta novērojumi un sirds skumjas. Ciniska dendija aukstais prāts un jaunas meitenes mīlu alkstošā sirds savij mīlas intrigu, kas dzīvo cauri laikiem. Puškina varoņi steidzas dzīvot un steidzas just. Bet pāri visam jūtama dramatiska likteņa elpa, kas čukst, ka var jau būt par vēlu... Un ko šajā stāstā darīt dzejniekam, ja viņa radītie varoņi vairs nepakļaujas ģēnija spalvai un sāk dzīvot paši savu dzīvi?

Mūziklā "Oņegins" Jevgeņija Oņegina lomā būs Artūrs Skrastiņš, Aleksandru Sergejeviču Puškinu atveidos Intars Busulis, Tatjanas lomā – Ieva Segliņa, Vladimira Ļenska tēlā iejutīsies Artis Robežnieks, bet Ilze Ķuzule-Skrastiņa būs Olga. Pārējās lomās – Ērika Eglija (Zemfira, čigāniete), Ieva Kerēvica (Naīna), Intars Rešetins (Jauneklis), Valdis Liepiņš (Cienīgtēvs), Dainis Gaidelis (Ļenska sekundants), Lauris Dzelzītis (Aļeko), kā arī Ilze Vazdika, Mirdza Martinsone, Lilita Ozoliņa, Akvelīna Līvmane, Indra Briķe, Lidija Pupure, Marīna Janaus, Esmeralda Ermale, Ligita Skujiņa, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Inita Dzelme, Madara Kanele, Harijs Spanovskis, Jānis Paukštello, Juris Kalniņš, Juris Frinbergs un Aldis Siliņš.

Mūzikla "Oņegins" libretu veidojuši Evita Mamaja un Dž. Dž. Džilindžers, scenogrāfs ir Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa. Jauniestudējuma horeogrāfiju veido Inga Krasovska, par gaismu mākslinieku aicināts Igors Kapustins, video mākslinieks ir Artis Dzērve.

Jūs varat noklausīties dziesmu "Dzejnieka nāve" no mūzikla "Oņegins":

 

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!