Aktualitātes
18.10.2019

Dailes teātra direktors Andris Vītols atstās amatu

Komentē
0

Ilggadējais Dailes teātra direktors Andris Vītols izlēmis atstāt amatu, informē teātris.

"Šobrīd Dailes teātrim ir nepieciešams jauns redzējums, kas nesīs pārmaiņas un izaicinājumus. Tas izriet no aktieru trupas iniciatīvas, un šī situācija prasa savā ziņā revolucionāras pārmaiņas. Tāpēc, respektējot un cienot aktieru kolektīva vēlmes, taču vienlaikus neredzot veidu, kā tās saskaņot ar teātra finansiālajām iespējām, A. Vītols ir pieņēmis izsvērtu un atbildīgu lēmumu atstāt Dailes teātra valdes locekļa amatu, kā arī informējis par to Kultūras ministriju," teikts presei izplatītajā paziņojumā.

"Dailes teātris ir nemitīgā meklētāja ceļā. Arī šobrīd – simtgades jubilejas priekšvakarā – teātris ir nozīmīgu pārmaiņu priekšā. To apliecina pēdējā laikā aktieru kolektīva paustais viedoklis un vēlme īstenot vērienīgas pārmaiņas, kas prasa radikālus lēmumus – pilnīgi jaunu pieeju teātra repertuāra veidošanā un teātra pārvaldībā," paziņojumā citēts Vītols.

Kā norāda Vītols, viedokļi par to, kādam jābūt teātra tālākajam darbības virzienam, atšķiras: "Man rūp Dailes teātra attīstība, izaugsme un reputācija. Esmu teātrim atdevis ne tikai savas zināšanas, bet arī savu sirdi. Šos gadus esmu strādājis pie stabilitātes un prognozējamas izaugsmes un uzskatu, ka teātri vadīt nav iespējams bez absolūtas pašatdeves. Savā ziņā teātra kolektīvam jāelpo vienā elpā. Diemžēl teātrī ir atšķirīgi uzskati par to, kādam Dailes teātrim būt nākamajos 100 gados, kad notiks Smiļģa Dailes teātra pārdzimšana. Ceru, ka atklāta konkursa rezultātā tiks atrasts jauns līderis ar spēcīgu māksliniecisko redzējumu, kas ļaus Dailes teātrim arī joprojām ieņemt nozīmīgu vietu Latvijas kultūrtelpā."

 Vītols turpinās vadīt Dailes teātri līdz jaunā teātra valdes locekļa iecelšanai. Ir izveidots repertuārs janvārim un februārim, biļetes uz janvāra izrādēm pārdošanā nonāks novembra sākumā. Ir panākta vienošanās, ka Dailes teātra abonementā iekļauto Lielās zāles izrādi "Santa Krusa", kam pirmizrāde ieplānota 2020. gada 27. martā, iestudēs viesrežisors Jans Villems van den Boss. Ir arī veiktas Dailes teātra nākamās – simtgades – sezonas repertuāra iestrādes.

Jau ziņots, ka mēneša sākumā pēc aktieru paustās neapmierinātības Andris Vītols vienojās par darba attiecību pārtraukšanu ar māksliniecisko vadītāju, režisoru Dž. Dž. Džilindžeru. Pašlaik plānots, ka teātra radošo darbību organizēs repertuāra padome, kurā ietilpst pārstāvji gan no administrācijas puses, gan aktieru puses, kā arī režisori.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!