Foto no izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā".
 
Aktualitātes
31.05.2022

Daile izziņo nākotnes plānus, tostarp Džona Malkoviča atgriešanos režisora lomā

Komentē
0

31. maijā notikušajā preses konferencē Dailes teātra vadība pastāstīja par nākotnes plāniem, tostarp apstiprināja, ka nākamajā sezonā režisora statusā Dailes teātrī atgriezīsies pazīstamais amerikāņu aktieris Džons Malkovičs.

Kā preses konferencē atklāja teātra vadītājs Juris Žagars, Malkovičs gatavojas iestudēt britu dramaturga Toma Stoparda lugu "Leopoldštate". Pašlaik Malkovičs kopā ar lietuviešu aktrisi Ingeborga Dapkūnaiti spēlē Timofeja Kuļabina režisētajā Dailes teātra izrādē "Kokvilnas lauku vientulība".

Savukārt šīs sezonas izskaņā Dailes teātris pirmoreiz piedāvās savu festivālu, kurā turpmāk tiks izrādītas sezonas labākie iestudējumi un ārvalstu režisoru viesizrādes. Festivāla ietvaros otrdien, 31. maijā, tiks rādīta izrāde "Kokvilnas lauku vientulībā", 2. jūnijā "Rotkho", 3. jūnijā "Smiļģis" un 4. jūnijā "Degunradži", bet 1. jūnijā plānota Kijivas teātra viesizrāde "Sliktie ceļi", kas guvusi augstu novērtēta gan Ukrainā, gan festivālos pasaulē. Uz visām šīm izrādēm aicināti starptautiski kuratori, producenti un ārzemju kritiķi. Izrādes būs skatāmas ar titriem angļu valodā.

Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs režisors Viesturs Kairišs norādīja, ka nākotnē festivāla ietvaros paredzētās pasaules režisoru viesizrādes varētu kļūt par pamatu kopražojumiem.

Tāpat tika pavēstīts, ka Dailes teātris kļuvis par pašlaik vienīgo pilntiesīgo Eiropas Teātru apvienības (ETC - European Theatre Convention) biedru Baltijā.

Dibināta 1988. gadā, Eiropas Teātru apvienība ir lielākais valstisko teātru tīkls Eiropā un pārstāv vairāk nekā 50 teātrus no 30 Eiropas valstīm. ETC programmas un stipendijas nodrošina kontaktu apmaiņu, profesionālo attīstību un māksliniecisko sadarbību tās dalībnieku starpā, un apvienība darbojas ar Eiropas Savienības fondu atbalstu.

Kā pauda teātra pārstāvji, Dailes pieredze starptautiska mēroga projektos ir palīdzējusi nodrošināt plašāku teātra atpazīstamību un iegūt ETC uzticību. Nākotnē teātra vadība nākotnē cer vairot Dailes lomu un nozīmi Viduseiropas un Ziemeļeiropas teātra laukā. "Dailes teātra mērķis ir būt par pasaules un Eiropas idejas nesējiem Latvijā, kas ir būtiska misija, kas izriet no Dailes teātra vēstures," preses konferencē sacīja Kairišs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!