Aktualitātes
28.10.2022

Daces Pūces filma ieguvusi divas balvas Itālijā

Komentē
0

Režisores Daces Pūces filma "Bedre" ieguvusi divas balvas Itālijas festivālā "Nuovo Cinema Europa", informēja kinolentes veidotāju pārstāve Aija Krišjānova.

Savu izvēli žūrijas locekļi pamatoja, izceļot "Bedres" tematisko dziļumu un aktualitāti.

Katru gadu festivāla gaitā par filmām tiek aicināti balsot arī skatītāji, izvēloties savu favorīti, un šogad vislielāko atzinību izpelnījās tieši "Bedre", papildus žūrijas atzinībai saņemot arī skatītāju galveno balvu.

Filma "Bedre" iepriekš jau ieguvusi galvenās balvas kino festivālos Tallinā, Lībekā un Kaļiņingradā. Tā apceļojusi visus kontinentus un tikusi izrādīta dažādos prestižos festivālos. Filma pilnībā filmēta Latvijā, bet pēcapstrāde notikusi Somijā.

Filmas "Bedrē" centrā ir desmitgadīgais Markuss, kuram jāpielāgojas jaunajai dzīvei laukos pie omes. Pēc incidenta ar kaimiņu meiteni Emīliju ciema iedzīvotāji uz zēnu sāk lūkoties ar neiecietību un aizdomām, līdz nejaušības rezultātā viņš atrod patvērumu pie noslēpumainā vientuļnieka Jūrnieka, kurš dzīvo meža nomalē. Filma bija Latvijas pieteikums "Oskara" balvai pērn.

Daces Pūces debijas spēlfilmā lomas atveido Dace Eversa, Indra Burkovska, Inese Kučinska, Aigars Vilims un Egons Dombrovskis. Viena no lomām uzticēta godalgotajai Polijas aktrisei Agatai Buzekai. Savukārt desmitgadīgā Markusa lomā iejuties jaunais aktieris Damirs Onackis.

Filmas radošajā komandā ir operators Gatis Grīnbergs, māksliniece Laura Dišlere, montāžas režisors Jussi Rautaniemi, producentes Kristele Pudane un Elīna Jozauska. Filmas mūzikas autors ir Valters Pūce, un tās ierakstā piedalījās "Sinfonietta Rīga" mūziķi un Rīgas Doma zēnu koris Māriņa Klišāna vadībā. Filmā skan arī dāņu komponistes Cecīlijas Marijas Noeras skaņdarbs "Ouvre".


Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!