Marika Celma
pirms 5 gadiem
Paldies par šo rakstu, izlasīju ar interesi, tāpēc vēlos padalīties ar informāciju!
Šī gada rudenī iznāks Latvijā dzimušā baltvācieša Herberta fon Blankenhagena no vācu valodas tulkotā atmiņu grāmata, kas ir autora pieredzētais Latvijā, laikā no 1913-1923, tai skaitā, cīņas Baltijas landesvēra sastāvā pie Inčukalna, Cēsim, Rīgas un vēl.
Kāpēc tā būtu jāizlasa?
Tas ir līdz šim neierasts skatījums uz notikumiem Latvijā, kas bija sarežgīts laiks visiem, kas tai laikā dzīvoja Latvijā, un tie nebija tikai latvieši. Herberts cīnījās pret boļševikiem par savu Latviju. Tāds pats mērķis bija arī latviešiem.
Viss tiešām nav tikai melns vai balts.... vēsture ir sarežģīta.
Autors ir pārstaigājis vai visu Latviju, mācījies Tērbatā, par ko arī plaši apraksti grāmatā.
Info par grāmatas atvēršanas svētkiem tiks publicēta: https://www.facebook.com/akenstaka/ un citos medijos.

Juris Gasuls
pirms 5 gadiem
Prieks, ka beidzot kāds spējis, kaut bikli, vēstīt, ka Latvijas valsts tapšanā milzīgu un neatmaxājamu ieguldījumu devuši baltvācieši. Sen bija laix atmest Ulmaņlaika pretvācisko ideoloģiju, ko neskartu pārņēma arī padlaika vēsturnieki un nodeva mums mantojumā. Saprotot, ka visam vajadzīgs laix (nupat tikai esam beiguši kaunēties par Latviešu strēlnieku sarkanumu), iesaku izlasīt Z. fon Fēgezaka "Baltiešu gredzens"
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!