Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Vakardien salīdzināju ltv1 un vācu zdf tv. Pie mums ārkārtas situācijā uzstājas Kariņš. Labi, ka ne Viņķele,jo Kariņš vismaz loģiski spēj skaidrot situāciju. Bet nu Karīņš nosaka kas un kā būs un punkts un āmen.
Vācu tv visu laiku - diskusija pēc diskusijas - kas, kāpēc, ko darīt , kā. Lūk, piedalās Vācijas finministrs, galvenais virusologs ( mums tāda vispār nav, ir tikai infektologi), ekonomikas specs, rūpnieku pārstāve un - !!!!- filosofe - philosophisches magazin redaktore Sentje - uzvārds grūts. Un visi runā, spriež, samēro viedokļus, dzemdina idejas....
Cik milzīga, lai neteiktu bezcerīga atšķirība ....
Un tam noteikti, pavisam noteikti ir vistiešākā saistība ar literatūras impotenci Latvijā un potenci Vācijā....

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Uzkrītoša vēl tāda detaļa -- vācieši daudz runā kā paglābt visvairāk apdraudētos - vecos un slimos. Mums par to absolūts klusums. Viena mana tante, kurai piezvanīju, lai pajautātu, kā iet sāka raudāt.

Mums labklājības ministre un saeimas deputāte tik svarīgā brīdī Ēģiptē "ražoja" kāttējos erotiskos foto, ko iepriecināt savus fanus.

Un tam atkal ir vistiešākais sakars ar šodienas latviešu literatūras impotenci.
Nu ir... ir un vēlreiz saku - ir.
Ko darīt ? Nezinu. Es lasīšu Mannu, skatīšos Viskonti, Brgmanu.
Varbūt atkal aizbraukšu uz Katlakalnu - Hāberlanda dievnams atjaunots, dievkalpojumā skan Bahs un vismaz Merķeļa kaps ir sakopts

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Un tomēr...vakardien skatījos tv filmu par Bēthovena piemiņas vietām Bonnā un Vīnē. Atceros, kādu šoku guvu Vīnes kapsētā. Laikam tieši tur apzinājos, cik neatgriezeniski mūs latviešus ir iznīcinājusi padomju okupācijas vara.
Nesen otrreiz izlasīju Strauberga Rīgas vēsturi. Aizgāju uz Mārtiņa kapiem, domāju - jāatrod taču Šteinhauera kaps, neatradu...
Rīgas Laikā publicēta Airisas Mērdokas vēstule britu izglītības ministram ar lūgumu saglabāt finansējumu inteluģencei, viņiem esot absolūta nepieciešamība būt materiāli nodrošinātiem, lai varētu domāt - lai sabiedrība nepaliktu bez " galvas" , bez smadzenēm. Vai Mērdokai ir taisnība, ka nauda, ka privilēģijas nodrošina spēju domāt? Latviešu literātu siles pulciņš liek secināt, ka nē.
Rukšāne raksta, Melgalve vērtē un pēc laika būs otrādi - Melgalve uzrakstīs, Rukšāne vērtēs. Un tā pa apli un tā visu laiku.... bezcerīgi un nožēlojami, bet laikam jau citādi pie mums vairs nav iespējams
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!