"Big Wolf Company"
 
Aktualitātes
03.08.2021

Cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!" šogad notiks Āgenskalnā

Komentē
0

Starptautiskais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!" norisināsies no 23. līdz 25. augustam Rīgas cirka jaunajā lokācijā – brīvdabas teritorijā pie Zeļļu ielas 25. Šī gada festivāls ir viens no Rīgas vasaras kultūras programmas notikumiem, kas veltīts Baltijas mākslinieku daiļradei un jaunradei.

Festivālā piedalīsies igauņu-somu gaisa akrobātu trio "Big wolf company", lietuviešu roku stājas meistars Džiugas Kunsmanas, latviešu objektu manipulācijas un žonglēšanas mākslinieks Dmitrijs Pudovs, igauņu-somu akrobātu pāris "SaBoK Circus". Latviešu Sīra rata mākslinieks Aleksejs Smolovs ar domubiedriem šogad ar īpaši festivāla vietai radītu un pielāgotu jaundarbu "Pavediens" noslēgs festivālu. "Re Rīga!" festivāla radošais direktors Mārtiņš Ķibers uzsver, ka šādas "site specific" izrādes atstāj ilgstošu iespaidu uz apmeklētāju, jo ļauj skatītājam justies kā daļai no mākslas darba.

Festivāls "Re Rīga!" sadarbībā ar starptautisko projektu "Baltic Circus on the road" programmā iekļāvis divus aktuālus projekta dalībnieku priekšnesumus. Cirka mākslinieku apvienības "Big Wolf Company" un "SaBoK Circus" izturēja sīvu konkursu un tika novērtētas kā perspektīvākās Baltijā radītās laikmetīgā cirka izrādes. Māksliniekiem tika dota iespēja piedalīties radošā darba rezidencēs un starptautisku kuratoru uzraudzībā attīstīt un pilnveidot savas izrādes, lai tās labāk piesaistītu ne tikai Baltijas skatītāju, bet arī Eiropas festivālu veidotāju uzmanību un iekļautos starptautisko festivālu apritē. Festivāla "Re Rīga!" programmā skatītājiem būs unikāla iespēja novērtēt mākslinieku jaunradi pirms viņi dodas tālāk uz Jaunā cirka nedēļu Viļņā un Baltijas cirka skati "Epicirq" Tallinā.

Ielu mākslas un laikmetīgā cirka festivāls "Re Rīga!" notiek devīto gadu, tas ir lielākais laikmetīgā cirka un ielu mākslas notikums Baltijā. Festivāls ik gadu skatītājus iepazīstina ar jaunām, līdz šim šeit maz iepazītām kultūras formām. Parālēli izrādēm darbosies izglītības programma bērniem "Rotaļlaukums", kas noris sadarbībā ar Rīgas cirka skolu.

Bijusī Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē Zeļļu ielā 25 no šī gada savas pagaidu mājvietu ir atradis Rīgas cirks un plašais parks ap to sniedz iespēju festivāla apmeklētājiem izbaudīt priekšnesumus, ievērojot drošības apsvērumus valstī. Lai nepārsniegtu pieļaujamo pasākumu apmeklētāju skaitu, tiks organizēta skatītaju pieteikšanās uz izrādēm. Informācija par pieteikšanos uz pasākumiem sekos festivāla sociālā tīkla Facebook profilā un mājaslapā.

Ieeja pasākumos – bez maksas.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!