Aktualitātes
11.05.2019

Četras jaunas izrādes labām teātra sezonas beigām

Komentē
0

Sezona Latvijas teātros tuvojas izskaņai, taču priekšā vēl vairākas pirmizrādes. Iesakām četras no tām, ko nepalaist garām, gatavojoties vasarai.

"Bīstamie sakari"

24. maijā uz Dailes teātra Lielās zāles skatuves atgriezīsies britu režisors Jans Villems van den Boss, kurš Latvijas skatītājiem pazīstams ar tādām izrādēm kā "Spilvencilvēks", "Amadejs", "Vējiem līdzi" un citām. Šoreiz režisors interpretēs Kristofera Hemptona pazīstamo lugu "Bīstamie sakari" – stāstu par Parīzes augstākās sabiedrības pārstāvju izsmalcinātajām spēlēm vienam ar otru, jūtām un dzīvi. Lomās: Rēzija Kalniņa, Artūrs Skrastiņš, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Mārtiņš Upenieks u.c.

"Aka"

Savukārt Nacionālajā teātrī 29. maijā pirmizrāde gaidāma Regīnas Ezeras romāna "Aka" iestudējumam. Tajā režisore Ināra Slucka caur romāna galvenās varones Lauras, viņas vīra Riča un daktera Rūdolfa stāstu meklēs atbildi uz jautājumu – vai nemirstīgā dvēseļu pētnieka Rūdolfa Blaumaņa latviešu sievietēs iekodētais Kristīnes sindroms nolikt savas vieglās dienas un glābt otra dvēseli un dzīvi joprojām ir spēkā? Lomās: Ģirts Liuziniks, Laura Siliņa, Jānis Āmanis u.c.

"LV vs RU"

1. jūnijā "Rīgas cirkā" pirmizrāde gaidāma jaunā režisora un teātra trupas "Kvadrifrons" dalībnieka Reiņa Botera izrādei "LV vs RU". Par vēsturisku mīlasstāstu nodēvētais iestudējums pievēršas latviešu un krievvalodīgo attiecībām un balstīts stāstos par radošās komandas dzīves laikā piedzīvoto. Kā teikts izrādes anotācijā, "atzīšanās tajā mīsies ar aizspriedumainām etīdēm, dokumentāliem videofragmentiem, apcerīgu mūziku, mīlēšanu un lamāšanos", ko izspēlēs aktieri Jānis Kronis un Igors Nazarenko.

"Armastus"

Visbeidzot 9. jūnijā "Dirty Deal Teatro" savu jaunāko izrādi "Armastus" (no igauņu valodas – mīlestība) skatītājiem piedāvās Inga Tropa, kura pagājušajā gadā ieguva "Spēlmaņu nakts 2019" "Grand Prix" par izrādi "Dvēseļu utenis". Savā jaunākajā darbā režisore sadarbībā ar dramaturģi Lindu Rudeni piedāvās "komēdijas mēģinājumu", kura galvenā varone nonāk neierastā situācijā – tā vietā, lai iepazīstinātu vecmāmiņu ar savu otro pusīti, viņai nākas iepazīties ar omes četrpadsmit gadus jaunāko draugu. Spēlē: Maija Arvena Ozoliņa, Inta Tirole un Jānis Skanis.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!