Foto no 2020. gada vasaras skolas.
 
Aktualitātes
29.07.2021

Cēsu Pluriversitāte aicina pieteikties starptautiskai vasaras skolai Cēsīs

Komentē
0

No 15. līdz 22. augustam, Cēsīs notiks vasaras skola, ko organizē "Cēsu Pluriversitāte". Lekcijas vadīs starptautiski pazīstami pētnieki, kuri no dizaina, ģeogrāfijas un filozofijas viedokļa aplūkos pluriversitātes jēdziena daudzveidīgo atspoguļojumu dažādās zināšanu sistēmās, starpdisciplinārās praksēs un ikdienas ieradumos. Kā apakštēma šogad izvēlēta antropoloģijas disciplīnā sakņotā ideja par "kin" un "kinship". Pieteikties vasaras skolai var ikviens interesants.

"Cēsu Pluriversitātes" rīkotās vasaras skolas mērķis ir sniegt iespēju tās dalībniekiem pieredzēt citādas mācīšanās pieejas un domāšanas veidus. Vasaras skolas pasniedzēju grupu veidos pētnieki, praktiķi, domātāji, aktīvisti un mākslinieki, izaicinot domāšanu, ko nozīmē būt cilvēkam un izprast attiecības ar sevi, vietām, zināšanu sistēmām, un citā(dā)m būtnēm, ar kurām cilvēka pieredze šajā pasaulē ir tīklota un kompleksi saistīta. Sekmīgai dalībai vasaras skolā nav nepieciešamas īpašas priekšzināšanas ģeogrāfijā, dizainā vai filozofijā, tomēr svarīga ir spēja cieņpilni izturēties pret citādo un kritiski reflektēt par vispārpieņemto.

"Plurāla pieeja izglītībai paver iespējas dažādot un novērtēt domāšanas principus un sistēmas, kas vēsturiski tikušas noliegtas konvencionālu pieņēmumu dēļ. Kaut arī iztēlošanās un koncepcijas var šķist abstraktas, šīs kolektīvās domu kopas materializējas konkrētās praksēs un vietās", tā "Cēsu Pluriversitātes" nozīmi skaidro projekta kurators Jānis Ķīnasts.

Vasaras skolas nodarbības vadīs Centrālās Eiropas Universitātes vides antropoloģijas asociētā profesore un pētniece Guntra Aistara, ilgtspējas zinātnieks un Latvijas permakultūras biedrības vadītājs Elgars Felcis, doktorantūras pētniece Amsterdamas Universitātē un "Greenpeace Mindworks" kognitīvo zinātņu laboratorijā Ieva Rozentāle, kartogrāfe, ģeogrāfe un Latvijas Mērnieku biedrības priekšsēdētāja Una Krutova, dzejniece un māksliniece, kas strādā ar tekstu, kustību un somātiku Agnese Krivade, ģeogrāfijas zinātņu doktore un Baltijas Vides foruma valdes locekle Anda Ruskule, Atlantikas koledžas Menā ASV cilvēkekoloģijas studente Tīna Alise Drupa, doktora grāda kandidāte un skicētāja Agnese Aljēna, arhitekts-kurators Alberto Di Gennaro, Pasaules latviešu Mākslas centra vadītājs Kārlis Kanderovskis, pilsētvides plānotājs un dizainers Jānis Ķīnasts un "Critical Engagement" studiju kursu pasniedzēja un vadītāja Laura Tiesnese.

Dalības maksa vasaras skolā ir 279 EUR. Tajā iekļauta dzīvošana Ruckas muižas mākslas rezidenču centra apartamentos, ēdienreizes, visi nepieciešamie materiāli un ekipējums.

Vasaras skolā iespējams piedalīties personām, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Vietu skaits ierobežots, pieteikšanās līdz 12.08.2021.

Dalībnieka pieteikšanās anketa atrodama šeit. Vairāk par "Cēsu Pluriversitāti" un vasaras skolu šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!