Aktualitātes
08.07.2021

Vairāk nekā 10 vietās Cēsīs atklās jaunus mākslas darbus

Komentē
0

9. jūlijā Cēsīs tiks atklāta "Mākslas kūre" – Katrīnas Neiburgas, Rvīna Vardes, Ivetas Gabaliņas un citu mākslinieku veidots mākslas notikums ar ceļošanas elementiem. Tas iepazīstinās ar pilsētas apkārtni, ļaujot sastapt mākslu mazāk zināmās Cēsu apkaimēs.

"Pilsētvides ekspozīcija "Mākslas kūre" jeb māksla, kas dziedē, atsaucas uz Cēsu kā sena, avotiem bagāta kūrorta vēsturi un sniedz garīgu spirdzinājumu," skaidro ekspozīcijas veidotāji. "Kūrē skatāmajos darbos savijas veselību stiprinoši ierosinājumi, Cēsu vēstures fragmenti un lokālie stāsti, kā arī dziedinoša humora un prieka deva. Daļa darbu tapusi ciešā saiknē ar pilsētas vēsturi un tās iedzīvotājiem, tādējādi "Mākslas kūrei" sniedzot ieskatu gan nesenās pagātnes notikumos, gan šībrīža cēsinieku dzīvēs."

Līgas Lindenbaumas kūrēto ekspozīciju veidos vairāk nekā 10 punkti, kur būs apskatāmi Ingas Erdmanes un Eda Shautena (Edd Schouten), Ivetas Gabaliņas, Katrīnas Neiburgas, Ievas Saulītes, Pauļa Liepas un Rvīna Vardes darbi.

"Mākslas kūre" plkst. 15:00 tiks ievadīta ar atklāšanas tūri pa Cēsu apkārtni, kas ļaus iepazīt visus eksponētos mākslas darbus kopā ar to veidojušajiem māksliniekiem un kuratoriem. Savukārt svinīga atklāšana notiks plkst. 17:00 Mākslas telpā "Mala", kuras Sarga mājā izvietots Ingas Erdmanes un Eda Shautena darbs "Kustīgie portreti II".

Pilsētvides ekspozīcija "Mākslas kūre" Cēsīs būs skatāma no 9. jūlija līdz 10. oktobrim. No 9. jūlija sāks darboties pasākuma digitālais ceļvedis "makslaskure.lv", kas būs ērts palīgs mākslas darbu atrašanā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!